UFC

Covington nije impresioniran, a ponudio je i svoju analizu meča: ‘Usman uopće ne bi trebao biti sretan‘

Colby Covington
 HANS GUTKNECHT/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
‘Borba mene i Martyja jedan je stilski potpuno drugačiji matchup, znam što moram učiniti u revanšu‘

Colby Covington iz prvih je redova pratio glavnu borbu UFC-a 261 i nedugo nakon završetka priredbe otkrio da nije nimalo impresioniran novim nastupom Kamarua Usmana.

'Chaos' očito smatra da Jorge Masvidal nije elitni borac i da kao takav nije dorastao najvećim izazovima.

"Trebalo mu je osam minuta više nego meni kad bih zaustavljao Masvidala na svakom našem treningu. Taj lik je prosjek. Ima koliko ono... 15,20 poraza? Zbog pobjede nad takvim borcem ne bi trebao biti sretan, niti bi se trebao uzdizati. Postoji razlog zašto je izdajnik. On je ulični Juda. On je propalica. Da izgubim 12 borbi zaredom i dalje bih imao bolji 'score' od Masvidala", rekao je Covington u ESPN-ovom prijenosu.

Colbyja nije iznenadio ni prekid do kojeg je Usman stigao u 'stand-up' razmjenama.

"Definitivno sam znao da je to moguće jer on predstavlja prijetnju rušenjima. To je nešto što je brinulo Masvidala. Brinulo ga je da će ga ovaj srušiti. Htio je to izbjeći i ostao je bez zraka. Brinuo se oko rušenja i odjednom - boom - pogodio ga je desnicom. Držao je ruke nisko jer je pokušao obraniti rušenje. Stoga sam znao da je to moguće."

Ako se sve odvije prema planu i najavama Dane Whitea, pred nama je revanš Colbyja i Usmana.

"Borba mene i Martyja jedan je stilski potpuno drugačiji 'matchup'. On zna da me ne može srušiti. Odvest ću ga u 'duboke vode', srušiti ga i završiti. Ovoga puta neće biti lažnih udaraca u međunožje.... Sada imam i nove trenere te novi tim iza sebe. Prije prvog susreta postojalo je toliko drame u mojoj staroj dvorani. Ljudi su vrištali na mene, a nisam ni mogao dobiti vrijeme predviđeno za treninge. No, sada imam Daniela Valverdea i Cesara Carneira u MMA Mastersu. Svakog smo dana sve bolji i moje su udaračke sposobnosti sada na jednoj drugoj razini. Ono što moram promijeniti je - nabiti jači ritam i veći pritisak te držati ruke podignutima. To baš i nisam dobro radio u prvoj borbi. Znam da ću ga pobijediti u revanšu", zaključio je Covington.

Linker
26. travanj 2024 19:00