UFC

Usman teško nokautirao Masvidala, Rose brutalnim kickom zaustavila Zhang, Shevchenko ponovno oduševila!

Kamaru Usman, Rose Namajunas i Valentina Shevchenko
 Alex Menendez/Getty Images/AFP
Nevjerojatan borilački event održao se pred 15 tisuća navijača u Jacksonvilleu

UFC 261 koji se u noći sa subote na nedjelju održao u Jacksonvilleu (Florida) donio nam je jednu smjenu na tronu te dvije obrane naslova za aktualne prvake.

Kamaru Usman (19-1) teško je u revanšu nokautirao Jorgea Masvidala (35-14) i u drugoj rundi stigao do najimpresivnije pobjede u svojoj karijeri!

Aktualni UFC-ov prvak u velter kategoriji prvo je osvojio uvodnu rudnu u kojoj je nekoliko puta čisto pogodio, ali u parter rušio svog izazivača, a onda je nevjerojatno snažnim i preciznim direktom nokautirao Gamebreda za novo veliko slavlje u slavnom Octagonu!

Usman je ovom prigodom upisao četvrtu uzastopnu obranu pojasa te 18. pobjedu zaredom. S druge strane, Masvidalu je ovo u 50 borbi tek druga u kojoj ga je netko zaustavio udarcima. Rodrigo Damm zaslužan je za prvi njegov poraz tog tipa (2008. godine).

image
Jorge Masvidal i Kamaru Usman
ALEX MENENDEZ, AFP

'Thug' Rose brutalnim nokautom preuzela tron

Rose Namajunas (10-4) vratila se na tron slamka kategorije i to na jedan brutalan način. 28-godišnja Amerikanka lijevim je high kickom te s nekoliko popratnih udaraca već nakon otprilike minute borbe nokautirala Weili Zhang i od Kineskinje preuzela pojas i tron!

Za 'Thug' Rose ovo je bila druga pobjeda u nizu, odnosno peta u posljednjih šest nastupa, dok je Zhang doživjela drugi poraz u karijeri i prvi nakon 21. uzastopnog trijumfa.

image
Rose Namajunas i Weili Zhang
ALEX MENENDEZ, AFP

Brutalna dominacija Valentine Shevchenko

Valentina Shevchenko (21-3) pokazala je još jednom zašto je jedna od najboljih koje su se ikada bavile ovim sportom. UFC-ova prvakinja u muha kategoriji potpuno je izdominirala Jessicu Andrade (21-9) i prekidom u drugoj rundi upisala petu uzastopnu obranu naslova.

'Bullet' je nekadašnju kraljicu slamka kategorije rušila kad god je htjela, izgledalo je to na trenutke prejednostavno, a nakon uvjerljive prve runde, u istom je tonu borba nastavljena i u drugoj. Kraj borbe dogodio se kad je Valentina izborila crucifix poziciju te brojnim udarcima raskrvarila svoju izazivačicu. Broj upućenih laktova postajao je sve veći i veći te je u jednom trenutku sudac procijenio da nastavak borbe više nema smisla.

image
Valentina Shevchenko i Jessica Andrade
ALEX MENENDEZ, AFP

Strašna ozljeda Weidmana

Strašna ozljeda obilježila je meč u kojem je Uriah Hall pobijedio Chrisa Weidmana. Ova borba trajala je samo 17 sekundi, odnosno do trenutka kada je bivši prvak ispalio low kick koji je Hall blokirao i tako slomio nogu svog suparnika.

Pobjedu je upisao i Anthony Smith koji je u prvoj rundi ozlijedio nogu svog suparnika Jimmyja Crutea. Mladi Australac pokušao se izvući, uspio je nakon ozljede upisati i rušenje, no u pauzi između prve i druge runde bilo je jasno da njegova noga nije funkcionalna te je borba, unatoč njegovoj želji za nastavkom, prekinuta.

image
Chris Weidman
ALEX MENENDEZ, AFP

>>> Stefan Sekulić poražen kontroverznom sudačkom odlukom, Granta spasilo posljednje zvono!

UFC 261 rezultati:

Kamaru Usman def. Jorge Masvidal via KO (R2, 1:02)
Rose Namajunas def. Zhang Weili via KO, (R1, 1:18)
Valentina Shevchenko def. Jessica Andrade via TKO (R2, 2:19)
Uriah Hall def. Chris Weidman via TKO (R1, ozljeda, 0:17)
Anthony Smith def. Jimmy Crute via TKO (R1, intervencija liječnika, 5:00)

Uvodne borbe:

Randy Brown def. Alex Oliveira via submission (RNC) (R1, 2:50)
Dwight Grant def. Stefan Sekulić via podijeljena odluka (29-28 x2, 28-29)
Brendan Allen def. Karl Roberson via submission (R1, heel hook, 4:55)
Pat Sabatini def. Tristan Connelly via jednoglasna odluka (30-27, 29-28 x2)
Danaa Batgerel def. Kevin Natividad via TKO (R1, 0:50)
Kazula Vargas def. Rong Zhu via unanimous decision (30-26, 29-28 x2)
Jeffrey Molina def. Aori Qileng via jednoglasna odluka (29-28 x2, 29-27)
Ariane Carnelossi def. Liang Na via TKO (R2, 1:28)

Linker
09. travanj 2024 00:47