UFC

Covington popljuvao izbor TUF trenera: ‘Ta dva tipa ne želite u takvoj ulozi!‘

New York, NY, USA, 11/02/2019 - UFC 245 - Press Conference - Kamaru Usman and Colby Covington during a press conference for UFC 245 to be held on December 14, 2019 in Las Vegas. Photo: Jason Silva/AGIF (Photo by Jason Silva/AGIF/AGIF via AFP)
 Jason Silva/AGIF/Afp
Alexander Volkanovski i Brian Ortega treneri su u novoj sezoni The Ultimate Fightera

1. lipnja datum je koji donosi početak emitiranja 29. sezone Ultimate Fightera, UFC-ovog showa u kojem je cilj kroz turnir pronaći nove borce s potencijalom da naprave dobar rezultat u promociji. Treneri u ovoj sezoni su Alexander Volkanovski i Brian Ortega, koji će se nakon toga boriti za titulu UFC prvaka perolake kategorije, dok su sudionici po osam boraca bantam i srednje kategorije.

Fanovi showa s nestrpljenjem očekuju početak, no nisi svi oduševljeni, ponajviše UFC-ovim odlukama. Među takvima je Colby Covington, koji je zapravo u početku spominjan kao glavni kandidat za trenera da bi se to na kraju izjalovilo. On je u razgovoru s Jamesom Lynchom ukratko "popljuvao" UFC-ov izbor glavnih likova ove sezone.

"Ups. Znam da Hunter Campbell i Dana White sada vjerojatno iza zatvorenih vrata udaraju sebe u glavu jer to nisu dva tipa koja želiš za trenere u povratničkoj sezoni Ultimate Fightera. Ta dvojica će od showa napraviti rugačinu. Tu nema nikakvog faktora zabave ili uzbuđenja. Oni su stvarno dobri borci za svoje kategorije, kategorije patuljaka, no oni ne prodaju. Tu nema kontroverzi, nema drame, nema ničega. Nema nikakve priče oko koje je moguće graditi. Žao mi je showa. Volio bih da ja mogu doći u show i dati ljudima ono što žele", rekao je Colby.

Iako po običaju nije rekao nešto pozitivno, ovog puta bi se većina fanova mogla složiti s Colbyjem. Naime, izbor trenera završio je kritikama fanova, ponajviše zbog nedostatka karizme kod Alexandera Volkanovskog. On je uistinu sjajan borac, no apsolutno nepopularan bilo gdje osim kod kuće u Australiji. Brian Ortega posjeduje određenu karizmu, no niti on nije poznat široj paleti fanova, na kakvu bi UFC vjerojatno htio djelovati.

Pravim fanovima borilačkog sporta ovo zapravo ne bi trebalo biti problem, jer sezone s ovakvim trenerima većinom bacaju fokus na borce, što bi u prvom planu i trebao biti cilj showa. Održati turnir i predstaviti neke potencijalne nove zvijezde. Treneri su većinom služili kao mentori, ali i kao neka poznata imena koja bi time nosili show.

UFC-u ne preostaje ništa nego nadati se kako ovaj izbor trenera ipak može donijeti rezultati kakav će im biti zadovoljavajući.

Linker
20. travanj 2024 03:34