UFC

Curtis Blaydes objasnio je zašto Jailton Almeida nije aktivan u parteru: ‘Njegov grappling nije idealan za teškaše, on mora…‘

Jailton Almeida vs. Curtis Blaydes 

 Megan Briggs/Getty images/Profimedia
Prošli vikend smo imali priliku vidjeti zanimljiv teškaški meč između Curtisa Blaydesa i Jailtona Almeide kojem je prekinut niz pobjeda

Jailton “Malhadinho” Almeida je slovio za jednog od najvećih potencijala u teškoj kategoriji zbog svojih šest uzastopnih pobjeda u UFC-u. Većinu tih pobjeda je ostvario putem svog odličnog grapplinga, čak 3 borbe je pobijedio gušenjima dok je u svim borbama do poraza prošlog vikenda na UFC 299 priredbi velikim dijelom kontrolirao protivnike na podu. Samo je Derrick Lewis izdržao prvu rundu te je ta borba proglašena vrlo neatraktivnom zbog toga što je “Malhadinho” kontrolirao Lewisa svih 5 rundi na podu. Prvu borbu je odradio u poluteškoj kategoriji protiv Danila Marquesa dok je sve ostale nastupio u teškoj kategoriji.

Teorija Curtisa “Razora” Blaydesa se svodi na to da Almeida osjeća da nije dovoljno snažan te svoj grappling bazira na potpunoj kontroli i rukama i nogama. “Mislim da bi on u poluteškoj ljude mogao srušiti i krenuti ih udarati, ne bi ih morao samo stisnuti. Ne bi se osjećao toliko slabijim. On misli da smo mi jednostavno toliko veliki i snažni” rekao je “Razor” u intervjuu za Mikea Pendletona.

“Ja ne radim to jer shvaćam da sam teži i kada vas srušim koristim svoju težinu kao sidro i dopuštam svojim rukama da krenu na vas. On jednostavno nije shvatio kako koristiti donji dio svog tijela kao sidro koje bi omogućilo njegovim rukama da udaraju. On koristi svoje ruke kao sidro, zato vas samo stisne i kontrolira” nadodao je Curtis Blaydes te tako dao vrlo konstruktivnu kritiku.

Vidjet ćemo hoće li ga njegov brazilski kolega poslušati i promisliti o eventualnom prelasku u nižu kategoriju ili će prilagoditi svoj “ground game” za tešku kategoriju.

Linker
26. ožujak 2024 18:12