UFC

Curtis Blaydes uzvratio Jonu Jonesu: ‘Možda je previše popio te večeri‘

Curtis Blaydes

 GREG BAKER/AFP/Profimedia
Ponajbolji UFC-ov teškaš ne razumije zašto je Jones tako reagirao na njegove komentare

Nije Curtis Blaydes imao meč kakvom se nadao proteklog vikenda na UFC-ovoj priredbi u Londonu. Iako je pobijedio Toma Aspinalla nakon 15 sekundi te je izašao iz tog meča neokrznut, svjestan je bio Blaydes kako gotovo ništa ne dobiva takvom pobjedom, a naporno se pripremao za veliki meč.

Pribojavao se Blaydes da nitko od medija neće niti pokazati interes za njegovom borbom i njegovim statusom unutar kategorije, jer meč je završio nesretnom ozljedom Toma Aspinalla. Ariel Helwani pobrinuo se da Blaydes ipak dobije željenu pažnju i pozvao ga je u MMA Hour koji se emitirao sinoć.

Blaydes je prilikom razgovora s Helwanijem istaknuo kako vjeruje da meč ne bi potrajao puno dulje čak i da nije bilo ozljede. Američki teškaš smatra da je prekid unutar prve runde bio neminovan.

‘‘Što ste agresivniji i ofenzivniji, više ste otvoreni za kontre i rušenja. Znao sam da ako moj tajming bude dobar, da ću doći doći do rušenja ili nokdauna. Iako se radilo o meču koji je trajao 15 sekundi te smo imali dvije ili tri razmjene, mislim da meč ne bi izašao iz prve runde. Način na koji smo razmjenjivali udarce, nije to bilo ispitivanje snaga. Krenuli smo od samog početka i netko bi bio završen.‘‘, rekao je Blaydes.

31-godišnji ‘‘Razor‘‘ ušao je u taj meč s dvije pobjede nizu i kao četvrtorangirani izazivač UFC-ove teške kategorije. Teško je očekivati da će ovakvom pobjedom nad šestorangiranim Aspinallom napredovati, ali Blaydes sada želi nekog tko je ispred njega u poretku, a zapravo ima jasno definirane mete.

‘‘Ne želim se boriti s nekim tko je lošije rangiran od mene. Pristao sam na meč s Aspinallom jer pobjeda protiv njega bila bi legitimna. On je šestorangiran, ali lakoćom može ući u top 5. Dakle, to je nešto drukčije, ali neću se boriti s lošije rangiranim borcima. Želim pobjednika meča između Tai Tuivase (#3) i Ciryla Ganea (#1). Zaslužio sam to. Unutar top 5 sam od 2018. godine, sve otkako sam pobijedio Alistaira Overeema. Zaslužujem eliminacijski meč za sljedećeg izazivača.‘‘, tvrdi Curtis Blaydes.

U tjednu uoči svog nastupa, Blaydes se jednom prigodom dotaknuo Jona Jonesa. Konkretno, Curtis je analizirao potencijalni meč između Jona Jonesa i Stipe Miočića.

‘‘Jon nije pokazao moć da nokautira protivnika jednim udarcem. Ono što je pokazao jeste da je ekstremno kreativan. Pogađat će vas laktovima, koljenima, ‘teep kickovima‘, svim mogućim različitim stvarima. Čak i u parteru, on je agresivan. Konstantno traži ‘submission‘ i priliku da pogađa laktovima. Puno toga nudi, ali glavna je stvar da nema moć. Mislim da to uvijek poravnava izglede. Izabrao bih Stipu kao pobjednika u ovom meču, zato što je više puta bio u teškaškim mečevima na pet rundi i pokazao je svoju nokautersku moć protiv Fabricija Werduma i Overeema. Znam da to nisu bili nokauti jednim udarcem, ali bio je to jedan udarac kojim je započeo finiš. Već je pokazao takve stvari, a uz to, on ima dobro hrvanje i kondiciju. Vjerujem da je dovoljno pametan borac i da će nakon dvije ili tri runde prokužiti Jonesa. Počet će pogađati udarace, a njegovi udarci nanosit će više štete nego Jonesovi. To je moje mišljenje, ali borba može otići na obje strane.‘‘, između ostalog rekao je Blaydes, a kompletnu analizu možete pročitati OVDJE.

Jon Jones nije dobro prihvatio Blaydesove izjave i ubrzo se oglasio putem Twittera sa serijom odgovora koje je uputio u smjeru Curtisa Blaydesa.

‘‘Jon nema moć nokauta jednim udarcem ili iskustvo mečeva na pet rundi za titulu, zato će izgubiti od Miočića. Brate, zvučiš suludo.‘‘, jedan je od Jonesovih ‘‘tvitova‘‘, a Blaydesu je uputio još jednu poruku.

‘‘Fokusiraj se na svoj meč ovog vikenda, maleni. Već godinama navijaš protiv mene. Vidim te. Mržnja prema meni neće te napraviti prvakom. Manje mržnje, više rada.‘‘, poručio mu je Jones.

Ariel Helwani odlučio se dotaknuti i toga tijekom sinoćnjeg MMA Houra, a Curtis Blaydes ne shvaća zašto je Jones burno reagirao na njegovu analizu u kojoj je isticao da oba borca (Jones i Miočić) imaju šanse.

‘‘Mislim da nisam rekao ništa s nepoštovanjem ili agresivom. Možda je Jon popio koje piće više te večeri, ne znam. Nazvao me ‘malenim‘. Brate, pa znaš da nisam malen. Ne znam o čemu se tu radilo. Ako mi ponude borbu s Jonesom, prihvatit ću taj meč.‘‘, poručio je Blaydes.

Teško je očekivati da će UFC upariti Jonesa baš s Blaydesom jer ipak se nude neki marketinški zanimljiviji mečevi za Jonesov debi u teškoj. Ali nema dileme kako bi Curtis Blaydes bio strašno dobar test za Jonesa u teškoj kategoriji.

Linker
18. travanj 2024 08:26