UFC

Dan Hardy prognozirao večerašnji ‘main event‘: ‘Pereira će ga završiti ranije nego prošli put‘

Israel Adesanya vs. Alex Pereira

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Po njemu sve ovisi o Adesanyinoj izdržljivosti, odnosno o tome koliko će moći trpjeti Pereirine strašne udarce

Posljednjih dana dosta često slušamo razne prognoze sutrašnjeg ‘‘main eventa‘‘. UFC 287 u noći sa subote na nedjelju donosi revanš između Israela Adesanye i Alexa Pereire u UFC-u, ali to će im ukupno biti četvrti ogled. Do sada je sva tri puta slavio Pereira, i to dvaput u kickbosku i jednom u MMA-u.

Bio je Adesanya blizu krajem prošle godine da konačno porazi svog starog rivala i dođe do nove obrane titule, no u posljednjoj je rundi Pereira išao na sve ili ništa. To mu se na kraju i isplatilo, a Dan Hardy smatra da će Pereira ponovno slaviti:

‘‘Nekako naginjem ka Pereiri. Imam osjećaj da kada su borci tehnički ovako podjednako potkovani, glavnu razliku napravi pristup koji imaju. Adesanya je lukaviji na nogama, ako bih morao od jednoga preuzeti to, onda bi uzeo od Adesanye. Mislim da on bolje razumije borbu na nogama, iako nije toliko jak udarač‘‘, rekao je Hardy za ‘‘Submission Radio‘‘.

‘‘Ponekad snaga i veličina naprave veliku razliku, a Pereira je Adesanyi našao mjeru i u kickboksu i u MMA-u, što nitko drugi neće. Imam osjećaj da će ga pronaći opet, ovog puta i ranije. Sve ovisi o Adesanyinoj izdržljivosti. Mislim da će ga Pereira zaustaviti ili ranije nego prošli put, možda kasno u drugoj ili rano u trećoj rundu, ili će ga baciti u nokdaun nekoliko puta i uzeti mu runde‘‘, objasnio je.

Čija će teorija na kraju biti točna, saznat ćemo u noći sa subote na nedjelju. Vjerujemo da motivacije ne nedostaje niti jednom borcu, no na kraju će s pojasom oko struka moći samo jedan izaći iz kaveza.

Linker
17. svibanj 2024 07:15