UFC

Dan Hooker: ‘Makhachev se neće boriti protiv Tsarukyana, umirovit će se prije nego Arman izbori napad na pojas‘

Arman Tsarukyan (desno) vs. Islam Makhachev (lijevo)

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Zanimljivu teoriju iznio je iskusni Novozelanđanin

Već dulje vrijeme jasno je kako će Charles Oliveira biti sljedeći izazivač za pojas u UFC-ovoj lakoj kategoriji. ‘‘Do Bronx‘‘ se još u desetom mjesecu trebao boriti protiv Islama Makhacheva, ali pretrpio je posjekotinu iznad oka samo desetak dana prije meča i nastup je nažalost otkazao.

Alexander Volkanovski tada je uskočio kao zamjena, ali Charles Oliveira nije izgubio svoje mjesto izazivača. Trenutno čekamo službenu potvrdu meča između Makhacheva i Oliveire, ali naravno da se neki novi izazivači žele umiješati.

Justin Gaethje pokušavao je lobirati za svoj novi napad na titulu, a ‘‘title shot‘‘ sada traži i Arman Tsarukyan. Armenac je proteklog vikenda ekspresno nokautirao Beneila Dariusha i smatra da je zaslužio napasti pojas nakon takve pobjede.

Tsarukyan se također želi i revanširati Islamu Makhachevu za poraz koji datira još iz 2019. godine. Arman je tada debitirao u UFC-u, a Makhachev ga je porazio jednoglasnom odlukom sudaca. 22-godišnji Tsarukyan pružio je odličan otpor tada osjetno iskusnijem Makhachevu, ali nedovoljno dobar za nešto više od poraza na bodove.

Armenac vjeruje da sada posjeduje kvalitetu i iskustvo za ugroziti Makhacheva, a vjerujemo da bi i mnogi fanovi rado gledali taj revanš. Međutim, Dan Hooker smatra da su jako male šanse da svjedočimo tom revanšu. Novozelanđanin je gostovao u MMA Houru i dobio je priliku osvrnuti se na situaciju pri vrhu kategorije.

‘‘Islam Makhachev neće se boriti protiv Armana Tsarukyana. Garantiram da će se on (Makhachev) umiroviti prije nego Arman dođe do napada na titulu. Previše je riskantan meč. Mnoštvo je lakših mečeva u ponudi, a nitko neće kupiti PPV koji predvodi Arman Tsarukyan. Radije biste gledali Islama kako se bori s Conorom McGregorom, Justin Gaethjeem ili nekim takvim.‘‘, poručio je Hooker.

Optužujući Makhacheva da bira ‘‘lake mečeve‘‘, Hooker nesvjesno govori kako je i Alexander Volkanovski ‘‘lak protivnik‘‘, a radi se o borcu s kojim je u dobrim odnosima i povremeno zajedno treniraju. Činjenica je da Islam Makhachev nije imao nimalo lake mečeve nakon osvajanja pojasa, a dojam je da niti ne traži takve. Teško je shvatiti zašto je Hooker odlučio optužiti Makhacheva za nešto takvo. Možda ga i dalje boli poraz koji je upisao u 10. mjesecu 2021. godine. Makhachev ga je tada završio za nešto manje od dvije i pol minute.

Linker
27. travanj 2024 14:23