UFC

Dustin Poirier veliki je humanitarac: ‘Cilj nam je omogućiti 300 tisuća obroka za one kojima je to potrebno‘

Dustin Poirier

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov izazivač za pojas lake kategorije nastavlja preko svoje zaklade radit za svoju zajednicu

Zaklada Dustina Poiriera pod nazivom ''The Good Fight Foundation'' poprilično je poznata u MMA zajednici. Radi se o zakladi koju je Dustin pokrenuo sa svojom suprugom Jolie, a cilj im je pomoći onima kojima je to najviše potrebno. Novci se pretežno skupljaju raznim aukcijama na kojima se prodaje borilačka oprema koju Dustin prikuplja nakon svojih mečeva, no tu su uključene i druge akcije kojima se prikupljaju sredstva.

Dustina u 12. mjesecu, točnije 11. prosinca čeka meč za titulu prvaka UFC-ove lake kategorije. Charles Oliveira bit će njegov protivnik, a Dustin će nakon meča, neovisno o ishodu, nastaviti sa svojom praksom aukcioniranja opreme. Ne sumnjamo kako će i njegov protivnik sudjelovati, jer letvica je visoko postavljena.

Naime, Poirierova zaklada ušla je u suradnju sa Second Harvest Food Bank-om, a cilj im je omogućiti 300 tisuća obroka za obitelji u Južnoj Louisiani, mjestu u kojem Dustin Poirier živi. Izuzev Dustinove opreme koja će ići na aukciju, donacije se mogu napraviti i preko web stranice Second Harvest Food Bank-a.

Donacije u iznosu od 25 američkih dolara, trebale bi omogućiti 100 obroka, dok donacije od 100 američkih dolara omogućuju 1000 obroka za potrebite.

''Naš cilj je omogućiti 300 tisuća obroka za obitelji kojima je to potrebno. Second Harvest ne pomaže samo u mom rodnom gradu Lafayetteu, nego služe zajednici u još 23 župe. Pružaju pristup hrani i pomažu nakon katastrofi kao što su oluje i slično. Cijene hrane rastu i stoga je novac najučinkovitiji način da pomognemo Second Harvestu ka omogućavanju obroka za potrebite obitelji tokom praznika.'', izjavio je Poirier

Uistinu hvalevrijedna akcija ovog sjajnog UFC borca. Poirier ne samo da osvaja navijače svojim sjajnim borbama, nego služi i kao primjer pravog sportaša i humanitarca koji želi pomoći svojoj zajednici.

''Volim borilačke sporte i borbe. Ali ljudi kojima pomognem i osmijesi koje stavljam ljudima na lice, to je nešto za što se uistinu borim.'', izjavio je Poirier u prilogu o svojoj zakladi, koji je UFC objavio prije više od godinu dana na svom Youtubeu kanalu, pri dnu teksta možete se prisjetiti tog zanimljivog priloga o Good Fight Foundationu.

Linker
20. travanj 2024 16:41