UFC

Dan Hooker optužio Makhacheva za varanje: ‘Došao je u Australiju i mislio je da nećemo saznati‘

Alexander Volkanovski i Dan Hooker

 Instagram (dan Hooker)
Povremeni timski kolega Alexandera Volkanovskog teško je optužio prvaka UFC-ove lake kategorije

Veliku pobjedu upisao je Islam Makhachev proteklog vikenda na UFC 284 eventu. Fantastični Dagestanac došao je do 12. pobjede zaredom, a jednoglasnom sudačkom odlukom porazio je Alexandera Volkanovskog.

25 minuta fantastične borbe pružili su nam Volkanovski i Makhachev. Prvak perolake kategorije ušao je u meč protiv Islama kao veliki autsajder, ali nadišao je sva očekivanja i pružio je strašan otpor. Nije to ipak bilo dovoljno da odnese i pobjedu, ali Volkanovski nema za čime žaliti nakon takvog nastupa.

Činjenica da je ušao u meč protiv osjetno većeg i višeg protivnika daje dodatnu težinu nastupu Volkanovskog. 10 centimetara prednosti u visini imao je Makhachev, a djelovao je i općenito znatno krupnije. Koliko god Dagestanac bio viši i krupniji, uspješno je prošao vaganje za laku kategoriju i sve je bilo po pravilima. Ili možda nije?

Dan Hooker iznio je tešku, ali interesantnu optužbu na račun Islama Makhacheva. Novozelanđanin optužio je Makhacheva za kršenje pravila u vezi rehidracije nakon skidanja kilaže.

‘‘Glupan misli da može doći u Australiju i unajmiti medicinsku sestru da mu daje infuziju, a da mi nećemo saznati za to. Lažljivi ker.‘‘, jedan je od tvitova Dana Hookera, a u drugom tvitu potvrdio je da priča o Makhachevu.

Intravenozna rehidracija zabranjena je za UFC borce, osim ako se ne vrši po naputku liječnika zbog ugroženog zdravstvenog stanja borca. Suspenzije za korištenje infuzije bez dopuštenja sežu i do dvije godine, a USADA je infuziju zabranila krajem 2015. godine.

Hoće li UFC provesti nekakvu istragu ili će sve ostati na Hookerovim optužbama preko Twittera, preostaje nam vidjeti. U svakom slučaju, nadamo se da varanja nije bilo, jer time bi bila bačena određena mrlja na borbu o kojoj će se dugo pričati.

Linker
20. travanj 2024 04:02