UFC

Dan Hooker reagirao na glasine o svom sljedećem nastupu: ‘Kako sam od McGregora došao do Guide?‘

Dan Hooker

 Profimedia
32-godišnji ‘‘Hangman‘‘ mogao bi imati nešto lakšeg protivnika u svom sljedećem nastupu

Teške trenutke svoje karijere proživljava Dan Hooker. Novozelanđanin je pretrpio četiri poraza u posljednjih pet nastupa, a trenutno je u seriji od dva uzastopna poraza.

Nasrat Haqparast jedini je borac kojeg je Hooker porazio u posljednjih pet nastupa, a tri Hookerova poraza došla su prekidima u prvoj rundi. Okušao se Hooker u trećem mjesecu u nižoj, perolakoj kategoriji, ali Arnold Allen nokautirao ga je u prvoj rundi.

Dan treba nešto lakšeg protivnika u sljedećem nastupu, a prijašnjih dana pojavile su se glasine o borbi protiv Clayja Guide.

40-godišnji Guida ima polovičan uspjeh u posljednja četiri nastupa, a krajem četvrtog mjeseca gledali smo ga u kavezu. Tada je ''submissionom'' u prvoj rundi izgubio od Claudia Puellesa. Guida je daleko od vrha UFC-ove lake kategorije, no stari lisac poput njega uvijek je opasan protivnik.

Dan Hooker i John Hyon Ko odrađivali su intervju, a spomenuti reporter upitao je Hookera o glasinama u vezi meča s Guidom. Novozelanđanin ne odbacuje mogućnost da se ta borba održi, ali pomalo je iznenađen glasinama.

''Prije samo mjesec dana, pričalo se da ću se boriti protiv Conora McGregora. Kako sam došao od Conora McGregora do Clayja Guide? Sviđa mi se ta borba. Mislim da je Clay Guida prava faca. Bila bi čast dijeliti kavez s njim. Ali nemam pojma o čemu se ovdje priča. Moj menadžer me zvao i pitao znam li išta o svoj toj priči u vezi Guide. Rekao sam mu da ne znam, ali odradio bih taj meč. Voljan sam boriti se s bilo kime.'', rekao je Hooker.

Realno, bio bi to smislen meč za trenutno 13-rangiranog borca lake kategorije. Hooker je izgledao kao mentalno slomljen borac kroz svoja protekla dva nastupa i treba mu nešto lakši protivnik kojim bi vratio samopouzdanje. Naravno, nemojte nas krivo shvatiti, Guida je uvijek nezgodan protivnik, ali nije u rangu boraca s kojima se Hooker borio proteklih godina.

U slučaju da Hooker izgubi i od 40-godišnjeg Guide, to bi bio dobar pokazatelj da je vrijeme za neke radikalne promjene u njegovoj karijeri.

Linker
15. travanj 2024 08:58