UFC

Dan Hooker ugovorio nastup u Texasu: Fanovi iznenađeni jer će ‘Hangman‘ predvoditi vrhunski event

Dan Hooker

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Pomalo iznenađujuće Hooker i Green trebali bi predvoditi UFC Fight Night 233 event

Zanimljive vijesti kruže društvenim mrežama, ali napominjemo da još nisu dobile službenu potvrdu. Radi se o meču između Bobbyja Greena i Dana Hookera.

Još od Greenove pobjede nad Grantom Dawsonom prije 12 dana, šuška se o meču između Hookera i Greena. Bobby želi zaključiti godinu četvrtom borbom u ovoj kalendarskoj godini, a Dan Hooker djeluje mu kao idealan protivnik.

‘‘Hangman‘‘ je trenutno deveti u poretku izazivača lake kategorije, dok Green okupira 12. mjesto. Pobjedom protiv Hookera, Green bi prvi puta u karijeri uskočio unutar top 10, a Hooker je jedan od onih protivnika koji bi mu i stilski odgovor.

Općepoznato je da Green voli otvorenu borbu i rat na nogama. Elitni ‘‘grappleri‘‘ nerijetko mu predstavljaju velike probleme, iako je recimo Granta Dawsona lakoćom porazio. Dan Hooker s druge strane borac je koji ne razmišlja previše o hrvanju i parteru, a uzbudljivi mečevi njegova su glavna odlika.

Čini se da su i UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ prepoznali potencijal tog meča, a Hooker i Green trebali bi se obračunati 2. prosinca (12. mjesec) u Austinu. Ono što iznenađuje jest vijest da bi Green i Hooker trebali predvoditi UFC Fight Night 233 event.

Vijest iznenađuje zbog popisa borbi na tom eventu. Naime, radi se o eventu iz ‘‘Fight Night‘‘ kategorije, a teško se sjetiti boljeg UFC-ovog ‘‘Fight Night‘‘ eventa. Na istom tom eventu trebali bi se obračunati Beneil Dariush i Arman Tsarukyan, zatim Sean Brady i Kelvin Gastelum, a ništa manje zvučni nisu mečevi Jareda Cannoniera i Romana Dolidzea te Roba Fonta i Deivesona Figueireda.

Radi se o obračunima top 10 boraca (izuzev Gasteluma), ali Hooker i Green navodno će biti predvodnici eventa. Puno ralozga može stajati iza toga. Možda su gore spomenuti borci inzistirali na mečevima koji ne traju dulje od tri runde, a možda UFC vidi najveći marketinški potencijal u Hookeru i Greenu.

Kako god odlučili, UFC Fight Night 233 event trenutno raspolaže ‘‘fight cardom‘‘ dostojnim velike ‘‘PPV‘‘ priredbe. Nedostaje eventualno jedan meč za titulu, ali ostatak ‘‘fight carda‘‘ izgleda fantastično.

image

Najavljeni mečevi za UFC Fight Night 233 event

Screenshot (wikipedia)

Linker
23. travanj 2024 08:23