UFC

Jared Cannonier otkazao meč protiv Romana Dolidzea: ‘Pripremao sam se za Chimaeva i došlo je do ozljede‘

Jared Cannonier

 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
39-godišnji američki borac morat će biti podvrgnut operativnom postupku

Prije nekoliko dana pisali smo vam kako UFC Fight Night 233 event nudi vjerojatno najbolji ‘‘fight card‘‘ kad su u pitanju ovogodišnji UFC-ovi eventi iz ‘‘Fight Night‘‘ kategorije. Nažalost, taj event danas je ostao bez svog ponajboljeg meča.

Jared Cannonier i Roman Dolidze ipak se neće boriti 2. prosinca (12. mjesec) na UFC Fight Night 212 priredbi. Razlog otkazivanja ovog meča leži u ozljedi Jareda Cannoniera. ‘‘Killa Gorilla‘‘ u razgovoru za Submission Radio pojasnio je kako je došlo do puknuća medijalnog kolateralnog ligamenta (MCL).

Naime, nakon što je Paulo Costa otkazao svoj nastup na UFC 294 eventu, Jared Cannonier dobio je poziv da uskoči kao zamjena. Cannonier je pristao jer mu je obećan napad na titulu u slučaju da porazi Khamzata Chimaeva. Nažalost po Cannoniera, već na prvom treningu nakon prihvaćanja te ponude, došlo je do teške ozljede.

Cannonier je sa svojim timo radio na ustajanju iz partera, jer je bio svjestan da će ga Khamzat Chimaev u nekom trenutku borbe vjerojatno srušiti. Dok je vježbao dizanje iz partera i obranu od rušenja, Cannonier je u jedno trenutku nezgodno pao i pokidao je medijalni kolateralni ligament.

Iskusnog borca srednje kategorije sada čeka operacija i nešto dulji oporavak, a Cannonier je potvrdio kako nastavno na to, otpada i meč protiv Romana Dolidzea. Prava šteta da je 39-godišnji Cannonier pretrpio ovako tešku i nezgodnu ozljedu. Godine mu ne idu u prilog i teške ozljede koljena sigurno nešto poželjno niti u jednoj fazi karijeri, a posebice ne u ovako kasnoj fazi.

Što se Romana Dolidzea tiče, on bi trebao dobiti zamjenskog protivnika. Više od mjesec dana dijeli nas od tog eventa i pregršt je vremena za zamjenskog protivnika. Ne znamo što će UFC odlučiti, ali Ikram Aliskerov zvuči savršeno.

Linker
28. travanj 2024 05:18