UFC

Dana White ne shvaća Colbyja Covingtona: ‘Kako misliš pobijediti Adesanyu nakon dva poraza od Usmana?‘

Israel Adesanya i Colby Covington

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov predsjednik smatra kako prvorangirani izazivač velter kategorije priča besmislice

Iako Colby Covington u dva navrata nije uspio postati prvakom UFC-ove velter kategorije, ''Chaos'' smatra kako ima dobre izglede za osvojiti titulu u onoj višoj, srednjoj kategoriji. Još ljetos prošle godine, Covington je u jednom od videa sa svog treninga, izjavio kako planira pobijediti Usmana i Adesanyu.

''Borit ću se u svojoj kategoriji protiv Kamarua Usmana. Osvojit ću titulu svjetskog prvaka u velter kategoriji, a zatim ću raditi s tobom (Owocom) i i Bang Energyjem kako bih nabio dodatnu mišićnu masu i prešao u srednju kategoriju. Tamo ćemo pobijediti Israela Adesanyju.'', izjavio je tada Covington.

Tri mjeseca kasnije, Colby je ponovno prozivao Adesanyu. Inače, Covingtonova najveća snaga leži u njegovom elitnom hrvanju, dok se Adesanyu gleda kao borca kojem su hrvanje i parter najslabiji aspekti njegovih vještina. Upravo zato Colby smatra kako bi se mogao nositi s prvakom srednje kategorije.

‘‘Apsolutno, obje težinske kategorije otvorene su za mene. Tip u srednjoj kategoriji (Adesanya) ne zna hrvati. Rušio ga je tip koji nikad u životu nije hrvao (Jan Blachowicz). U nižoj kategoriji, onaj tip (Charles Oliveira) također je ispran.‘‘, izjavio je Colby na konferenciji za medije početkom jedanaestog mjeseca.

''Chaos'' je na koncu izgubio od Kamarua Usmana u jedanaestom mjesecu te je ostao bez titule prvaka u velter kategoriji. Ipak, Covington je i u nekim kasnijim intervjuima znao spominjati mogućnost prelaska u srednju kategoriju, no predsjednik UFC-a Dana White, smatra kako takva tranzicija nema smisla za Colbyja.

''Adesanya je svjetski prvak. Ne znam kako on misli skočiti s činjenice da je dvaput izgubio od Usmana, na izjavu da bi pobijedio Adesanyu? Mislite li da on može ugroziti prvaka u višoj kategoriji, nakon što dvaput nije uspio poraziti prvaka u svojoj kategoriji. Mešutim, ukoliko pređe u srednju kategoriju i pobijedi Whittakera, to je posve druga priča onda.'', izjavio je White prilikom razgovora s Kevinom Ioleom s Yahooa.

Dojam je kako White smatra da je Adesanya bolji borac od Usmana, jer borac koji nije pobijedio Usmana, nema šanse pobijediti Adesanyu. Međutim, svi znamo kako ''MMA matematika'' ne postoji te da mnogo toga ovisi o stilu borbe koji određeni borcu njeguju. Međutim, dobra je stvar što UFC-ov predsjednik tvrdi kako Colby mora zaslužiti napad na titulu, pobjedom protiv prvog izazivača. Stvarno nema smisla da Covington pređe u višu kategoriju i odma dobije priliku boriti se za pojas.

Linker
20. travanj 2024 13:11