UFC

Dana White opovrgnuo Jonesa i stao u obranu Miočića: ‘Stipe se ne pokušava izvući iz borbe‘

Dana White

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Za sada ipak teče sve po planu

Nakon što je Jon Jones osvojio pojas teške kategorije pobjedom protiv Ciryla Ganea, u srpnju (7.mjesec) ove godine trebao bi nas čekati još veći meč, onaj protiv Stipe Miočića. Jones ipak nije uvjeren kako će do tog meča uopće doći, te je optužio Stipu da će ga pokušati izbjeći.

"Jedino ti, ja i UFC znamo istinu, a to je da si me izbjegavao kroz cijelu 2022. godinu. Sada čujem glasine da se nećeš htjeti boriti u srpnju. Brate, ovo je jednostavno, ili vjeruješ u sebe ili ne. Ili želiš ovaj izazov ili ne. Prestani trošiti naše vrijeme." - izjavio je Jones prije nekoliko dana, na što mu Miočić nije ostao dužan.

"Vidimo se u srpnju" - bio je Miočićev odgovor, kao inače kratak i jasan.

Sada smo čuli i mišljenje Dana Whitea o svemu tome, koji ne vjeruje da se Stipe želi izvući iz ove borbe. Dapače, on smatra kako za Stipu ova borba nije toliko opasna jer kako kaže njemu je to sve već poznato.

"Svašta se objavljuje javno, a da to na kraju nema veze s istinom. Stipe se nikada nije pokušao izvući iz borbe. On je najveći ili jedan od najvećih teškaša svih vremena i sigurno se ne želi povući. Jednu stvar morate shvatiti kod njega, on je sve to već vidio. On je zaradio hrpu novaca, ima posao, ima djecu, svašta je već proživio. Stipe se bori čitav život, od koga bi se on sada skrivao? Plus to što će ovo biti najveća borba u njegovom životu" - zaključio je Dana White.

Mnogi na ovu borbu gledaju kao GOAT protiv GOAT-a, tj. najboljeg borca svih vremena protiv najboljeg teškaša svih vremena. Tako da bi ovo i za jednog i za drugog borca trebala biti najveća borba u karijeri. Možda ne najteža, ali status koji donosi pobjedniku sigurno je najveći u povijesti ovog sporta.

Linker
20. travanj 2024 01:51