UFC

Dana White otkrio kada ćemo saznati datum borbe između McGregora i Chandlera: ‘Da, ciljamo na taj termin‘

Conor McGregor (lijevo) i Michael Chandler (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov predsjednik još uvijek ne može dati službenu potvrdu ovog meča

Osim meča između Jona Jonesa i Stipe Miočića za koji jako nestrpljivo čekamo službenu potvrdu, nestrpljenje među MMA fanovima izaziva i iščekivanje službene potvrde meča između Conora McGregora i Michaela Chandlera.

Conor McGregor najveća je MMA zvijezda na svijetu i to nitko ne može osporiti. Irac definitivno nije najbolji borac na svijetu, ali još uvijek privlači najveću pažnju i jedva čekamo njegov sljedeći nastup.

Još od sedmog mjeseca 2021. godine McGregor se nije borio, a tada je doživio težak lom noge u meču protiv Dustina Poiriera. Mnogi su sumnjali u povratak McGregora, ali UFC je ranije ove godine potvrdio da će Conor McGregor i Michael Chandler biti glavni treneri u novoj sezoni ‘‘The Ultimate Fightera‘‘, a kasnije ove godine trebali bi se međusobno i boriti.

Emitiranje nove sezone ‘‘TUF-a‘‘ započinje krajem ovog mjeseca, točnije 30. svibnja (peti mjesec). Dana White je na jučerašnjoj konferenciji za medije potvrdio kako ćemo u sklopu jedne od epizoda saznati kada će se boriti McGregor i Chandler.

‘‘To je točno, potvrdit ćemo meč tijekom ‘TUF-a‘. Borba će se održati, ali Conor prije svega mora ući u USADA-in protokol antidopinškog testiranja. Trenutno odrađuje papirologiju. Ne znam koliko brzo će se vratiti pod USADA-u i što se točno događa s tim, jer to je njegov (Conorov) posao i on to odrađuje s USADA-om. Ali sve je u pokretu.‘‘, rekao je White.

USADA je prije nekoliko dana potvrdila da su u kontaktu s Conorom McGregorom i rade na njegovom povratku pod njihova testiranja, a jako brzo bi trebao ući pod protokol.

‘‘Odnedavno smo u kontaktu s Conorom McGregorom, a kao što je potvrdio danas u medijima, očekujemo da ćemo uskoro zaprimiti njegovu papirologiju kojom potvrđuje da prekida svoje umirovljenje i vraća se u USADA-in antidopinški protokol. Kao i drugi borci koji se vraćaju iz mirovine, McGregor će morati šest mjeseci biti pod našim testiranjima i morat će priložiti barem dva negativna testa prije nego dobije dopuštenje za natjecanje. Razlog ovog pravila leži u tome što želimo da su svi sportaši adekvatno testirani prije nego se vrate natjecanjima.‘‘, priopćenje je USADA-e.

USADA je time potvrdila da će morati proći šest mjeseci prije nego Conor dobije dopuštenje za povratak u kavez, a to nam jasno govori da McGregora nećemo gledati u kavezu barem do kraja ove kalendarske godine.

Špekuliralo se da UFC planira povratak Conora u 11. mjesecu, a McGregor bi se vratio na velikom eventu u Madison Square Gardenu. UFC-ovi eventi u New Yorku održavaju se uvijek prvom polovicom 11. mjeseca i McGregor više ne stigne odraditi šest mjeseci pod USADA-om prije održavanja tog eventa. Sada je puno veća šansa da ćemo ga gledati tek u 12. mjesecu, ali morat će uskoro obnoviti suradnju sa USADA-om. White je potvrdio da ciljaju na Conorov povratak krajem godine.

‘‘To je period na koji ciljamo. Nadam se da ćemo imati neki veliki meč u Madison Square Gardenu u 11. mjesecu, a nadam se da ćemo zatim imati veliku borbu i u prosincu (12. mjesec).‘‘, rekao je McGregor.

Madison Square Garden očito više nije realna opcija za McGregorov povratak zbog tih šest mjeseci koje čekati prije povratka. Naravno, to je Conor McGregor i nije isključeno da USADA u suradnji s UFC-om izmisli nekakvu ‘‘iznimku‘‘ kojom bi mu omogućili nešto kraću proceduru.

Bude li sve po proceduri, McGregor se u kavez neće vratiti barem do 12. mjeseca ove godine.

Linker
22. travanj 2024 11:04