UFC

Dana White otkrio tko će predvoditi UFC 289 event: Razočarao je fanove odabirom glavne borbe večeri

Julianna Pena i Amanda Nunes

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
UFC-ov predsjednik otkrio je i lokaciju na kojoj će se event održati

Već je neko vrijeme poznato da nas 8. srpnja (sedmi mjesec) čeka UFC 290 event koji bi trebali predvoditi Stipe Miočić i Jon Jones, dok će Alexander Volkanovski i Yair Rodriguez nastupiti u sunaslovnoj borbi večeri. Poznate su i sve informacije vezane za UFC 288 event koji nas čeka 6. svibnja (peti mjesec), a taj event predvode Aljamain Sterling i Henry Cejudo.

Ali što je s PPV eventom u šestom mjesecu, točnije s UFC 289 priredbom? Dva mjeseca dijele nas od tog eventa, a nije bilo čak niti špekulacija o tome tko će predvoditi taj event i gdje će se održati. Sve do sinoć.

Dana White otkrio je da se UFC nakon gotovo četiri godine vraća u Kanadu, a Vancouver će ugostiti UFC 289 event. Nedugo nakon toga, White je u razgovoru za TSN otkrio i koja će borba predvoditi taj event, a fanovi su vrlo razočarani odlukom UFC-a.

Naime, Amanda Nunes i Julianna Pena svojom trilogijom će predvoditi veliki UFC-ov event, a radi se o borbi koja definitivno neće privući velik interes fanova. Pena i Nunes borile su se krajem 2021. godine i u sedmom mjesecu 2022. godine. U prvom meču iznenađujuće je slavila Julianna Pena, ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi. Nunes je tada pružila jedan od najlošijih nastupa u svojoj karijeri i ostala je bez titule u bantam kategorije.

Krajem srpnja (sedmi mjesec) prošle godine, Nunes je dobila priliku revanširati se i tu priliku je sjajno iskoristila. Izdominirala je Brazilka svoju protivnicu od prve do posljednje sekunde, a dovoljno govori da je jedan sudac meč bodovao rezultatom 50-43. Ostale dvije sudačke kartice pokazale su 50-44 i 50-45 u korist Amande.

Pena sve od tada traži da joj se omogući treći meč protiv Nunes, jer trenutno su na 1-1 u međusobnim omjerima. Javnost ipak nije pokazala naročit interes, posebno zbog dominacije koju je Nunes prezentirala.

Sviđalo nam se ili ne, to će biti meč koji će predvoditi UFC 289 event zakazan za 10. lipnja (šesti mjesec). Činjenica je da UFC-u nije bilo lako pronaći bolji i zvučniji meč za titulu. Teškaši bi se trebali boriti u sedmom mjesecu za pojas, kao i borci perolake kategorije. Ostale kategorije očito nisu mogle ponuditi meč u tom terminu i UFC-u je preostala borba za titulu prvakinje u bantam kategoriji.

Nekoliko borbi već je potvrđeno za taj event, a u nastavku teksta vam donosimo popis zasad potvrđenih mečeva za taj event.

UFC 289 - popis borbi:

Amanda Nunes vs. Julianna Pena

Stephen Thompson vs. Michel Pereira

Miranda Maverick vs. Jasmine Jasudavicius

Dan Ige vs. Nate Landwehr

Eryk Anders vs. Marc-Andre Barriault

Matt Schnell vs. David Dvorak

Hakeem Dawodu vs. Lucas Almeida

Diana Belbita vs. Maria Oliveira

Linker
18. travanj 2024 16:16