UFC

Amanda Nunes i dalje želi braniti pojas u perolakoj kategoriji: ‘Dvostruka sam prvakinja s razlogom‘

Amanda Nunes

 SCREENSHOT (INSTAGRAM, @AMANDA_LEOA)
Nunes nije branila ovaj pojas još od UFC-a 259 u ožujku 2021. godine

Dvostruka UFC prvakinja Amanda Nunes obećala je da će nastaviti braniti svoj pojas u ženskoj perolakoj kategoriji. Nunes (22-3, 15-3 UFC) nije obranila ovaj pojas još od pobjede u prvoj rundi protiv Megan Anderson u ožujku (treći mjesec) 2021. godine. Kasnije je izgubila naslov bantam kategorije od Julianne Peñe na UFC-u 269, a zatim je osvetila poraz na UFC-u 277.

S njihovom serijom izjednačenom 1-1, Nunes se trebao još jednom sučeliti s Peñom u trilogiji na UFC 289 10. lipnja (šesti mjesec), ali Peña se povukla zbog ozljede i zamijenila ju je Irene Aldana (14-6, 7-4 UFC). Dakle, gdje to ostavlja perolaku kategoriju? Nunes kaže da je to još u njezinim planovima.

“Definitivno ću braniti pojas i u toj kategoriji. Sve poduzimam korak po korak. Moja sljedeća protivnica je očito tu pokraj mene, tako da moram biti usredotočena na nju i sve, ali nisam zaboravila na perolaku kategoriju. Ja sam dvostruka prvakinja s razlogom. Nastavit ću braniti ova dva pojasa sve dok mi tijelo ne kaže da stanem. Osjećam se zdravo, osjećam se dobro, osjećam se sretno", rekla je Nunes.

Norma Dumont (9-2, 5-2 UFC) nedavno je izrazila svoju frustraciju Nunesinom neaktivnošću kao prvakinja u perolakoj kategoriji. Dumont će se boriti protiv Chelsea Chandler (5-1, 1-0 UFC) u perolakoj kategoriji na UFC događaju 15. srpnja (sedmi mjesec) u borbi za prvu izazivačicu kategorije.

Nunes nije jamčila da je obrana njezinog pojasa u perolakoj kategoriji sljedeća nakon Aldane, ali “The Lioness” je rekla da će učiniti što god UFC odluči za nju.

"Što god UFC želi učiniti, tako će biti. Tko god da stane ispred mene, bit ću tu, ja ću braniti svoj pojas", zaključila je.

Linker
15. travanj 2024 17:08