UFC

(VIDEO) Khamzat Chimaev prezentirao strašnu brzinu ruku; Očekujte najbolju verziju ‘Borza‘!

Khamzat Chimaev

 Instagram (khamzat Chimaev)
Khamzat Chimaev napravio je preinake u trening kampu kakve je silno trebao

Khamzat Chimaev za točno deset dana nastupit će na UFC 308 eventu u Abu Dhabiju. "Borz" će se boriti protiv sjajnog Roberta Whittakera, nekadašnjeg prvaka UFC-ove srednje kategorije i bit će ovo jedan od najtežih ispita u Khamzatovoj dosadašnjoj profesionalnoj MMA karijeri.

Možda se varamo, ali ovim putem vam poručujemo da očekujete najbolju verziju Khamzata Chimaeva. "Borz" svjestan težine zadatka, ali i svih problema koji su ga pratili posljednjih par godina, napravio je drastične promjene u svom trening režimu. Još prošli mjesec Chimaev je u intervjuu za Hustle progovorio o preinakama. Khamzat je napustio švedski Allstars i sada trenira Abu Dhabiju. Legendarni ruski trener Salim Selbievich Nutsalkhanov, ujedno i nekadašnji Khamzatov trener hrvanja, ponovno je uspostavio suradnju s "Borzom", a Chimaev je s novim timom počeo trenirati znatno pametnije i promišljenije.

"Sada mi dopuštaju da se odmaram i pravilno oporavljam. Prije sam dolazio u dvoranu i stalno bih trenirao do krajnjih granica. Ali to bi me odvelo u bolnicu. Posljednji put kad sam bio u trening kampu, tri puta sam završavao u bolnici u razmaku od tri tjedna. Moj imunitet se raspao i bio sam jako bolestan.", rekao je Khamzat.

Švedski Allstars poznat je po vrlo teškim treninzima koji su više puta nailazili na kritike od strane boraca koji su posjećivali dvoranu, a kada se u takvom okruženju nađe radoholičar poput Chimaeva, jednostavno mora doći do pretreniranosti. Khamzata su zdravstveni problemi dobrano unazadili i usporili razvoj njegove karijere i sada svi nestrpljivo iščekuju novu verziju Chimaeva.

Osim novog pristupa treningu, Khamzat je odlučio ugasiti svoj YouTube kanal kako bi što manje otkrivao protivnicima, a usput je i limitirao distrakcije tijekom trening kampa. Puno manje sadržaja s njegovih treninga sada je javno dostupno, ali prije dva dana pojavila se kraća snimka na kojoj možete vidjeti "shadow" boks Khamzata Chimaeva.

Mora se priznati da "Borz" izgleda jako dobro. Ruke su brze, kretnje izgledaju lijepo, a Chimaev u globalu djeluje zdravije, fokusiranije i opuštenije nego ikad prije. Jedan dio svojih priprema Khamzat je odradio i u Rusiji na oko 2000 metara nadmorske visine, što bi trebalo pozitivno utjecati na njegovu kondicijsku spremu.

Chimaev je sa svojim timom dovodio i vrlo kvalitetne sparing partnere, a jučer je podijelio fotografiju sa Razambekom Zhamalovim. Radi se o 26-godišnjem dagestansko-uzbekistanskom hrvaču, ujedno osvajaču zlata na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu. Zhamalov je osvojio zlato u kategoriji do 74 kilograma.

"Odrađen trening s renomiranim hrvačem slobodnim stilom, novookrunjenim olimpijskim prvakom iz Pariza, Razambekom Zhamalovim. Od ovakvog majstora može se mnogo naučiti i usvojiti. Vrlo je inteligentan i sposoban borac te nam je pokazao neke trikove iz svo arsenala koji će sigurno koristiti svakome od nas.", otkrio je Chimaev.

U svakom slučaju, ovakve pripreme Khamzata Chimaeva ulijevaju nadu da je Khamzat konačno posložio stvari i spreman je pružiti svoje najbolje izdanje. Takav nastup definitivno će mu trebati protiv borca poput Whittakera, a nama preostaje čekati još 10 dana. Bit će ovo spektakularan meč!

Linker
17. listopad 2024 13:04