UFC

Dana White preklinje nekadašnjeg prvaka da konačno objesi rukavice o klin: ‘Odi u mirovinu, molim te!‘

Dana White

 MATT DAVIES/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Matt Davies/zuma Press/profimedia
‘Volim Chrisa Weidmana i njegovu obitel, ali mislim da bi se trebao povući‘, rekao je čelni čovjek UFC-a

Nakon 28 mjeseci izbivanja iz oktogona, Chris Weidman se ovog vikenda, na UFC 292 priredbi, vratio u akciju i - upisao poraz. Bivši prvak srednje kategorije odradio je tri runde s Bradom Tavaresom u posljednjoj borbi preliminarnog dijela "eventa", te na koncu, temeljem brojnih "low kickova" koje je primio i, posljedično, jednoglasne sudačke odluke, iz kaveza izašao kao poražen.

Tavares se tako vratio na pobjednički kolosijek budući da je prethodno gubio od Dricusa du Plessisa i Bruna Silve, dok je Weidmanu ovo bio drugi uzastopni poraz nakon onog kojeg je upisao protiv Uriaha Halla u travnju 2021., kada je i zadobio tešku ozljedu (lom noge) koja je odredila daljnji tijek njegove karijere i na duže dvije godine ga udaljila od oktogona. U meču protiv Tavaresa moglo se jasno vidjeti kako su brutalna ozljeda i duga pauza ostavile velikog traga na nekadašnjem prvaku, kako na njegovoj "igri", tako i na "mindsetu", no 39-godišnji Amerikanac ne planira odustati od slobodne borbe.

"Nisam završio, Vratit ću se bolji nego ikada, ali ovo je bila dobra prilika za mene da se vratim u oktogon", rekao je, pomalo prkosno, Weidman nakon poraza od Tavaresa. Dana White, međutim, na cijelu situaciju gledati iz dijametralno suprotnog kuta.

"Volim Chrisa Weidmana. Volim ga i volim njegovu obitelj, ali mislim da bi se trebao povući. Razgovarali smo s doktorom Jeffom Davidsonom, on misli da je Weidmanu pukao prednji križni ili medijalni kolateralni ligament, a tip se upravo vraća nakon jezive ozljede", rekao je White na medijskoj konferenciji nakon UFC 292 priredbe, pa još jednom zavapio: "Chrise volim te, ali, molim te, umirovi se".

Linker
24. travanj 2024 10:27