UFC

Dana White se smilovao borcu koji je napravio glupost na Fight Islandu, dobit će drugu šansu

Khabib Nurmagomedov, Ottman Azaitar i Umar Nurmagomedov
 Instagram
Čini se kako je Ali Abdelaziz uspio pozitivno djelovati na predsjednika UFC-a

Mjesec dana nakon kaosa koji su Ottman Azaitar i njegov tim uzrokovali na UFC-ovom Fight Islandu, došlo je do preokreta u slučaju koji je prvobitno rezultirao otkazom iz UFC-a za Marokanca. Dana White promijenio je odluku koju je tim putem izrekao te Azaitar nije otpušten iz UFC-a.

Podsjećamo, Azaitar se trebao boriti 23. siječnja na UFC 257 priredbi protiv Matta Frevole, no borba je otkazana samo dan prije održavanja. Dana White je tim putem ispričao što se točno dogodilo, odnosno kako su "Bulldozer" i njegov tim prekršili UFC-ove sigurnosne protokole.

"Priča je zapravo nevjerojatna. On i njegov tim su rezali narukvice. Onda su dali narukvicu nekome izvan našeg "bubble", iskreno ne znam kako su to uspjeli. Čovjek je zalijepio narukvicu, ušao u hotel, otišao prema sobi tako što je prešao preko četiri balkona. Nakon toga je ušao u svoju sobu, ostavio torbu, presvukao se i otišao. Osiguranje ga je pokušalo zaustaviti i nije htio stati. To je to. Azaitar je već otišao, on više nije UFC borac", rekao je tim putem White.

Sad su mediji došlo do izjave Azaitarovog menadžera Alija Abdelaziza, koji je potvrdio kako njegov borac nije dobio otkaz niti je u bilo kojem trenutku izašao iz USADA-inog programa testiranja. Sve je zapravo nazvao jednim velikim nesporazumom te je potvrdio kako je Azaitar i dalje dio UFC-ovog rostera, uz to se zahvalivši Dani Whiteu. White je također ESPN-u potvrdio kako će Azaitar nastaviti karijeru u najvećoj svjetskoj MMA promociji.

30-godišnji Marokanac koji nastupa pod njemačkom zastavu neporažen je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, odnosno slavio je u svih 13 do sada odrađenih borbi. U Octagon je ulazio dva puta, oba puta završivši posao nokautom. Član UFC-a je i njegov stariji brat Abu, no on se nije borio dvije i pol godine, a i trenutno je pod suspenzijom zbog pada na doping testu. Njih dvojica inače dolaze iz vrlo imučne obitelji, a u mladosti su imali problema sa zakonom.

Što se točno dogodilo i kako je nakon snimke otkriven nesporazum, nije poznato, ali nadamo se kako bismo mogli saznati.

Linker
23. travanj 2024 09:41