UFC

Dana White: ‘Stvarno ne znam kako će se razviti ova priča oko Khamzata Chimaeva...‘

Khamzat Chimaev
 Screenshot (YouTube, UFC)
‘S takvim je čovjekom problem u tome što ga ne možete smiriti, on ne zna usporiti‘

Dana White ni sam ne zna kako će se razviti situacija oko Khamzata Chimaeva. Izgleda da švedski borac čečenskog porijekla još uvijek vodi borbu s COVIDOM-19 i njegov povratak u akciju stavljen je pod veliki upitnik.

Otkako se zarazio u prosincu prošle godine, Chimaev je dva puta otkazivao borbu s Leonom Edwardsom, a i tri mjeseca kasnije osjeća posljedice zbog kojih je u jednom trenutku čak i najavio mogućnost odlaska u mirovinu. No, Dana White istog je tog dana rekao da su to iz njega progovorile emocije i da Khamzatu u ovim trenucima najviše od svega treba pošten i kvalitetan odmor.

"Svi ga vole jer je lik apsolutna zvijer, a tu je i njegov problem. On se želi boriti svakog vikenda. On je uvjeren da već sada može osvojiti naslov prvaka. S takvim je čovjekom problem u tome što ga ne možete smiriti. On ne zna usporiti. Trebao bi odmarati, a ne trenirati. Znači odmor i oporavak, ali on to ne želi. Na kraju dana, riječ je o odraslom čovjeku i ne možemo kontrolirati što će svakodnevno raditi. Ne znam, stvarno ne znam kako će se razviti ova situacija. Vidjet ćemo", prokomentirao je White u razgovoru s BT Sportom.

Podsjetimo, nedugo nakon što su se pojavile zabrinjavajuće snimke Khamzatovog stanja, predsjednik UFC-a svoju je zvijezdu doveo u Las Vegas gdje mu je omogućena vrhunska medicinska skrb. No, unatoč tome, čini se da zbog njegove tvrdoglavosti oporavak ide sporije od očekivanog.

"Treba biti doma, gledati filmove, spavati, opustiti se i oporaviti. Ali... To se ne uklapa u onaj njegov mentalitet ubojice i takvog je lika teško kontrolirati na taj način. On vjerojatno nikad nije bio ovako bolestan. A razlika između Khamzata i drugih boraca je ta što oni kad su zaraženi s time postupaju onako kako bi i trebali. Oni ne trče punom brzinom, ne idu na trening grapplinga s likovima koji su zdravi. To se jednostavno ne radi", zaključio je White.

Linker
20. travanj 2024 04:07