UFC

White objasnio što se događa s Chimaevim: ‘Na opakim je lijekovima, prevladale su emocije‘

Dana White i Khamzat Chimaev
 Instagram
Predsjednik UFC-a najavu umirovljenja svoje nove zvijezde nije shvatio ozbiljno

Najava umirovljenja Khamzata Chimaeva nije mogla proći bez značajne reakcije njegovog poslodavca, odnosno predsjednika UFC-a Dane Whitea. Ovaj borac je upravo na Whiteovu inicijativu doputovao u Las Vegas, gdje su brigu o njemu preuzeli liječnici angažirani od strane UFC-a. Sve to s ciljem da se Chimaev što prije oporavi od posljedica koje je COVID-19 ostavio na njegov organizam te zbog kojih je dva puta morao otkazati borbu protiv Leona Edwardsa.

Informacija da bi se ovaj veliki 26-godišnji talent mogao umiroviti zvuči jako ružno, no White je "spustio loptu na zemlju", otkrivši kako ne treba biti previše razloga za brigu, okrenuvši sve na emocije.

"Kad je došao ovdje, liječnici su preuzeli brigu o njemu, stavili su ga na prednisone, što je zapravo je**no opak steroid. On je sad na prednisoneu, trebao bi to uzimati, opuštati se, odmarati i dozvoliti samom sebi da se oporaviti. On je danas otišao je**no trenirati, nakon čega se osjećao usrano, dozvolio emocijama da ga obuzmu i nakon toga je objavio to što je objavio. On ne bi uopće trebao trenirati, ali znate kakav je. Taj tip je divljak, želi se boriti doslovno svakog vikenda i sad ne može niti trenirati. Prevladale su emocije pa je to napisao, ali nije završio karijeru", izjavio je White za MMA Junkie, portal koji ga je prvi kontaktirao.

Još nedavno gledali smo snimku Chimaeva gdje oduševljava u dvorani, ali nedugo nakon toga i onu gdje se vide spomenute posljedice. Kako je Khamzat došao do stadija gdje ga svaki trening dovede u stanje apsolutne nemogućnosti obavljanja svakodnevnih aktivnosti, UFC nije dugo dvojio o tome što sa svojom novom zvijezdom trebaju napraviti.

“On je doputovao da bismo se pobrinuli za njega i to radimo. Trenutno je na jakim lijevima. Bit će dobro, ali on je već sad htio trenirati. Jako je frustiran, a zapravo uopće ne bi trebao trenirati. To je napravio u situaciji gdje bi se samo trebao odmarati. Mora ostati neaktivan, barem dok se još nalazi na tim lijekovima", dodao je White.

Oni koji su konstantno u treningu vjerojatno mogu shvatiti kako se Chimaev osjeća, a lijekovi kojima je tretiran tako stanje mogu privremeno i pogoršati. Mediji do Chiameva nisu uspjeli doći, a u trenutno pisanja ovog teksta, njegova objava i dalje se nalazi na Instagramu. No, isto tako vrijedi spomenuti kako je ista nastala u kasnim večernjim satima američkog vremena te bismo više mogli saznati tek kad tamo svane jutro.

Linker
24. travanj 2024 19:22