UFC

Dana White želi vidjeti revanš Benavideza vs. Figueireda sada zaista za UFC pojas u muhi!

Figueiredo vs. Benavidez
 screenshot
UFC zapravo i nema previše izbora kada govorimo o situaciji u muškoj muha kategoriji, nakon kaosa koji se dogodio na "Fight Night" priredbi u američkom Norfolku. Čini se kako bi ovog ljeta ipak mogli gledati revanš Figueireda i Benavideza, koji će odlučiti o novom prvaku do 57 kilograma.

Naravno da najprije obojica moraju zadovoljiti gornju granicu kategorije, a ne poput Figueireda pasti vagu uoči najbitnijeg meča karijere. No, ako pitate predsjednika elitne promocije Danu Whitea, upravo je meč Figueiredo vs. Benavidez II onaj koji bi trebao odlučiti o upražnjenoj tituli.

Vijest donosi Las Vegas Review Journal, odnosno njegov novinar Adam Hill. On na svom Twittieru tvrdi da je White jako blizu "bukiranja" revanša koji bi odlučio o pojasu prvaka.

A taj bi se revanš mogao dogoditi ovog ljeta, tijekom velikog UFC-ovog Internacionalnog vikenda u Las Vegasu. Upravo tako glasi želja tima brazilskog borca...

"Joseph Benavidez je bio ratnik jer je prihvatio meč s protivnikom koji ima jedan kilogram više i zaslužuje revanš", ustvrdio je Figueiredov menadžer Wallid Ismail prije nekoliko dana za MMAFighting te je dodao:

"Sviđa nam se on kao čovjek, ali kada govorimo o tjednu ususret meča, tada je to pravi rat. S obzirom da UFC nije zadovoljan i želi još jednu borbu, nama je to također u redu. Neka se rat nastavi. Predlažemo isti popis borbi u srpnju gdje će nastupiti Paulo Costa protiv pobjednika meča Adesanya vs. Romero."

Nakon nekoliko dana šutnje, u utorak se javnosti obratio i Joseph Benavidez. Iako priznaje da nije lako izgubiti treći put meč za titulu, čini se da ovaj "vječni izazivač" ne odustaje. I njemu bi vjerojatno odgovarao revanš protiv Figueireda jer je do udarca koji ga je nokautirao bio u najmanju ruku ravnopravan protivnik u Octagonu.

Za konačan rasplet situacije u diviziji koja trenutačno nema prvaka (Cejudo je upraznio pojas) ćemo ipak morati pričekati neku službenu informaciju. Sudeći prema informacijama koje cure iz vrha UFC-a, vjerojatno ćemo gledati veliki revanš u nastavku godine.

Linker
25. travanj 2024 03:45