UFC

Daniel Cormier: ‘Ako Gaethje izgubi od Fizieva, teško će zadržati poštovanje koje uživa u kategoriji‘

Justin Gaethje

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Gaethje i Fiziev se bore na UFC 286 priredbi u Londonu u trećem mjesecu, a obojici je jasno da je ulog u ovoj borbi velik

S obzirom da je još od vikenda Francis Ngannou i sapunica s UFC-om glavna tema, nije čudno da je ispod radara prošla vijest kako je dogovoren meč između Justina Gaethjea i Rafaela Fizieva. Ovaj dvojac iz lake kategorije će se boriti u trećem mjesecu u Londonu, a za obojicu je ova borba jako bitna.

Inače, Gaethje je u posljednja tri meča titulu napao čak dva puta, a oba puta je poražen ‘‘submissionom‘‘. Khabib ga je krajem 2020. godine pobijedio u posljednjoj borbi svoje karijere, dok ga je Oliveira završio u prvoj rundi u petom mjesecu prošle godine. Ako Gaethje izgubi od Fizieva, mogao bi se načekati do sljedeće prilike za napad na pojas s čim se slaže i DC:

‘‘Justin Gaethje onaj ‘ubij ili budi ubijen‘ tip. Njegov mentalitet se ne mijenja, on je jednostavno ludi borac koji voli biti okolo. Takav je i Rafael Fiziev. Ova borba bi mogla dosta toga primijeniti jer kao Gaethje izgubi i ovo, teško će zadržati poštovanje koje uživa u lakoj kategoriji‘‘, rekao je Cormier u ‘‘DC&RC‘‘ podcastu.

S druge strane Fiziev je borac koji je izgubio u svom debiju za UFC, no od tad je naredao čak šest pobjeda. RDA, Moicano, Riddell, Green, Diakiese… Sve su to imena koja je Fiziev pobijedio, a posljednje dvije pobjede su došle atraktivnim finišima.

Fiziev je vjerojatno svjestan da mu je ovo prilika života i da preko Gaethjea može doći do puno većih stvari, a na Gaethjeu je da mu ne dozvoli da ga dovede u takvu situaciju.

Linker
20. travanj 2024 04:06