UFC

Daniel Cormier nije očekivao da će Dricus ikada biti prvak: ‘I dalje učim, sada sam počeo poštovati njegov stil‘

Dricus Du Plessis

 Nathan Denette/PA Images/Profimedia
Mnogi će reći da Dricus i dalje nije najbolji borac u srednjoj kategoriji, no očito ima ‘‘to nešto‘‘ što ga je dovelo do titule prvaka

Kada je došao u UFC, malo tko je bio spreman kladiti se da će Dricus Du Plessis jednoga dana uzeti pojas u srednjoj kategoriji. Međutim, to se dogodilo proteklog vikenda kada je Južnoafrikanac podijeljenom odlukom sudaca svladao Seana Stricklanda i oduzeo mu pojas prvaka UFC-a.

Nikome nije za zamjeriti što nije vidio Dricusa kao prvaka, a jedan od takvih je i UFC-ov komentator, Daniel Cormier. On tvrdi kako nikada njega nije zamišljao na tom mjestu, te iako je u ovom sportu već dugo, pokazalo se koliko je sport ipak dinamičan i nepredvidiv:

‘‘Cijela njegova zemlja je eksplodirala kada je postao prvak. Reći ću vam ovo, nikada nisam očekivao da će doći dan kada ćemo moći reći da je Dricus Du Plessis UFC-ov prvak srednje kategorije. Ne znam, ali kako mi je rekao ranije ovoga vikenda, on stvari radi na svoj način. Sada to razumijem‘‘, rekao je Cormier na svom YouTube kanalu.

‘‘Iako sam u ovom sportu jako dugo, i dalje učim, a MMA više ne izgleda isto. Ponekad izgleda drugačije, a drugačije izgleda i Dricus Du Plessis. Ali sada kada sam počeo poštovati njegov stil, znam kako izgleda. Izgleda kao prvak svijeta, jer je upravo to ono što Dricus jest‘‘, dodao je.

Mnogi će reći da Dricus i dalje nije najbolji borac u srednjoj kategoriji, no očito ima ‘‘to nešto‘‘ što ga je dovelo do titule prvaka. Iako je pobjeda mogla biti uvjerljivija, ipak će rijetki reći da se radi o nekoj krađi jer ni Strickland nije previše pokazao.

Linker
21. travanj 2024 10:39