UFC

Daniel Cormier o velikoj prednosti Alexa Pereire: ‘Bit će velik, ogroman, Blachowicz će biti u problemima!‘

LAS VEGAS, NEVADA - JUNE 30: Daniel Cormier speaks during the UFC Hall of Fame induction ceremony at T-Mobile Arena on June 30, 2022 in Las Vegas, Nevada. Carmen Mandato,Image: 704226095, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Carmen Mandato/Getty images/Profimedia

 CARMEN MANDATO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Carmen Mandato/Getty Images/Profimedia
Isto tako smatra da će taj problem biti obostran

Član Kuće slavnih UFC- a Daniel Cormier vjeruje da bi prelazak u višu težinsku kategoriju Alexu Pereiri mogao pomoći u važnom aspektu njegove igre. Pereira (7-2, 4-1 UFC) će debitirati u poluteškoj kategoriji protiv bivšeg prvaka, poljskog borca Jana Blachowicza (29-9-1, 12-6-1 UFC) u sunaslovnoj borbi večeri subotnjeg UFC-a 291 u Salt Lake Cityju.

Blachowicz je nanio UFC prvaku srednje kategorije Israelu Adesanyi njegov prvi i još uvijek jedini poraz kada je anulirao njegov kickboxing i srušio ga ga tri puta na putu do pobjede jednoglasnom sudačkom odlukom na UFC- u 259 2021. godine. Cormier očekuje da Blachowicz primijeni sličnu strategiju protiv Pereire, no ipak je svjestan da će "Poatan" biti puno teži u oktogonu nego što je tada bio Adesanya.

"Kada se Israel Adesanya borio protiv Jana Blachowicza, jer svi tražimo zajedničke čimbenike i zajedničke nazivnike, Izzy je srušen od strane Jana i zato je izgubio borbu. Izzy je imao 90 kilograma kada je ušao u oktogon boriti se s Janom Blachowiczem. Pereira će biti velik, bit će ogroman, imat će preko 100 kilograma kada uđe u oktogon što znači da će Blachowicz biti u problemima. Pereiri će njegova veličina bitno pomoći u obrani od rušenja i tu vidim veliku prednost za njega."

Ipak, bivši dvostruki protivnik Stipe Miočića rekao je da će se Pereira također susresti s većim borcem nego što je navikao zbog prelaska u višu kategoriju, što bi mu moglo predstavljati izazov.

“Kad pričamo o Janu Blachowiczu, znamo da posjeduje moć da vas nokautira, a također posjeduje i sposobnost da vas sruši i samelje u parteru. Toliko je težak kada je u gornjoj poziciji da se stvarno može nositi s Alexom Pereirom. Koliko god je Pereira napravio u kratkom vremenskom razdoblju, nije se morao nositi s većim, jačim grapplerom, već potpuno suprotno. Hoću li reći da nije spreman nositi se s njim? Ne, ali treba biti oprezan. Sve ćemo saznati za vikend", zaključio je Cormier.

Linker
29. travanj 2024 11:21