UFC

Daniel Cormier upozorava sve koji unaprijed otpisuju Miočića: ‘Nije bitno koliko mu je godina, on je ubojica!‘

Stipe Miočić

 Dalton Hamm/Zuma Press/Profimedia
Veliki Miočićev rival uputio mu je lijepe riječi

Pune 42 godine, toliko će godina imati Stipe Miočić u trenucima kada se bude borio protiv Jona Jonesa za status UFC-ovog prvaka teške kategorije. Ako je vjerovati Jonesu, meč će se održati u 11. mjesecu ove godine, a Miočić u osmom mjesecu slavi 42. rođendan.

Stipe će biti nešto stariji nego Glover Teixeira u trenucima kada je osvojio pojas prvaka poluteške kategorije, a nerijetko se upravo Glover ističe kao borac koji je dokazao da je još uvijek moguće doći do pojasa u poznim godinama. Ono što Miočiću predstavlja još veći problem svakako je njegova inaktivnost unutar kaveza.

Američki borac hrvatskih korijena nije nastupio od trećeg mjeseca 2021. godine. Miočić je tada brutalno nokautiran od strane Francisa Ngannoua i uslijedila je duga pauza. Više od tri i pol godine proći će između dva Miočićeva nastupa, što je uistinu predugo.

No, unatoč svemu nabrojanom, Daniel Cormier smatra da bi svi, uključujući Jonesa, mogli pogriješiti ako unaprijed otpišu Miočića na temelju njegovih godina.

‘‘On (Jones) govori da je Stipe star. Dojam je kao da Jones želi borbu s najvećom potencijalnom zaradom, ali najmanjim rizikom. Ali upozorit ću vas na ovo, nemojte otpisivati Stipu Miočića. On je ubojica i ako ga otpišete, ugasit će vas. 42, 35, 31 ili 38 godina, nije bitno, on je jednostavno dobar. Miočić će se pojaviti i bit će to strašan meč.‘‘, poručio je Cormier putem svog YouTube kanala.

Moramo se složiti s Cormierom i vjerujemo da je u pravu. Stipe Miočić i dalje je najveći teškaš u povijesti UFC-a, a njegov šampionski mentalitet ne napušta ga, bez obzira na godine. Stipe i dalje ima što pokazati, a nadamo se da će u 11. mjesecu ponovno staviti UFC-ov pojas oko struka.

Linker
10. lipanj 2024 00:55