UFC

Dariush je zadovoljan Whiteovom odlukom: ‘Žao mi je Islama, no to je borba koju trebamo odraditi‘

Beneil Dariush

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Posljednje informacije govore kako će se Dariush i Makhachev ipak boriti za poziciju izazivača

Veliko razočaranje za sve ljubitelje borilačkog sporta bila je ozljeda Beneila Dariusha, koja je tog sjajnog borca UFC-ove lake kategorije onemogućila za nastup u borbi protiv Islama Makhacheva, koju je imao ugovorenu za 26. veljače. Umjesto njega uskočio je Bobby Green, kojeg je Islam lako savladao te je tom pobjedom prestigao Beneila na službenoj ljestvici izazivača lake kategorije.

I dok se mislilo kako je Islam tim putem izborio poziciju izazivača te da će biti idući protivnik pobjedniku borbe Charlesa Oliveire i Justina Gaethjea, Dariush je prolazio liječnike u nadi da njegova ozljeda noge ipak nije tako ozbiljna kako se na prvu činilo. I uistinu je tako, pauza će biti puno kraća nego što se prvobitno činilo.

"Mom zglobu slijedi fizikalna terapija. Zglob će mi sad postajati sve slabiji i postat će lijen. Također će biti važno paziti na način kako spavam i kako radim neke druge stvari, svakako će sve biti teže. Zglob mi propada. Fizikalna terapija je tu da ga zadrži zdravim. Ako ostane zdrav, bit ću na sto posto za šest do osam tjedana. Prvo su spominjali da će mi trebati četiri mjeseca samo da krenem ponovno trenirati. Kad su na kraju rekli šest do osam tjedana, počeo sam plakati. Bio je to jako težak tjedan za mene", rekao je Dariush u razgovoru s Brettom Okamotom.

To nije bila jedina lijepa vijest. Još ljepšu je čuo od strane Dane Whitea, koji je izjavio kako će borbu njega i Makhacheva ipak biti potrebno još jednom ugovoriti, budući da Dagestanca ne smatra izazivačem dok ne upiše još jednu pobjedu.

"Ja uistinu želim tu borbu. Bio sam slomljen kad mi se ovo dogodilo i oduševljen kad sam čuo odluku Whitea. Zahvalio sam Bogu što ćemo dobiti novi datum. Iskreno, žao mi je Islama i siguran sam da nije sretan zbog cijele ove situacije. No, za mene je ugovaranje novog datuma idealna situacija", iskreno je rekao, otkrivši kad bi volio vidjeti termin borbe:

"Volio bih imati deset tjedana pripremnog kampa. No, bude li kraće, u redu. Idealno bi mi bilo odraditi borbu u lipnju ili srpnju."

Mnogi će se složiti kako je ovo uistinu poštena odluka. Iako Makhachev ima deset pobjeda u nizu, treba mu barem jedno jače ime, borac istog statusa i reputacije poput njega. Beneil je upravo to i zbog toga je njihova borba i prvobitno bila ugovorena.

Linker
23. travanj 2024 23:17