UFC

Darren Till nakon pobjede priznao: 'Želio sam lažirati ozljedu da izbjegnem borbu'

Darren Till
 Screenshot
Darren Till vratio se na pobjedničke staze podijeljenom odlukom sudaca u sunaslovnoj borbi večeri na UFC-u 244. Britanac je nakon dva uzastopna poraza u posljednih 13 mjeseci svladao Kelvina Gasteluma u debiju u srednjoj kategoriji.

Prošle jeseni je protiv Tyronea Woodleyja doživio prvi poraz nakon niza od pet pobjeda u oktogonu i jedne neodlučene borbe, a zatim u ožujku doživio i prvi nokaut od Jorgea Masvidala.

Nakon nove pobjede, osamnaeste u karijeri, Till je priznao da je bio u strahu uoči borbe te da je razmišljao o lažiranju ozljede kako ne bi morao ući u kavez.

"Prije Woodleyja, nitko me nije mogao pobijediti. A onda sam doživio takva dva poraza koji su iz mene izvukli mnogo toga. Borio sam se s demonima".

"Bilo mi je teško izaći večeras. Pokušao sam odglumiti ozljedu prije izlaska u dvoranu. Smišljao sam ozljedu koju bih mogao lažirati jer zaista nisam želio biti tamo. O tome borci vjerojatno ne žele govoriti, ali ja sam iskren", otkrio je Till.

"Svaki borac, što god drugi kažu, osjeća strah. Ako kažu da nemaju straha, lažu. Mene nije bilo strah, bio sam prestravljen. Nisam se želio boriti. Nisam želio ponovo izgubiti. Imao sam sumnje zbog važnosti priredbe. Smišljao sam način na koji bih se mogao izvući. No, sada sam ovdje, vratilo mi se samopouzdanje. Dolazim po sve".

Till je promijenio pristup nakon prve runde protiv Gasteluma.

"Kad je završila prva runda, rekao sam sebi - saberi se. Pobijedit ćemo kako smo i planirali. Nećemo mu dopustiti da me dotakne, pobijedit ćemo. Znao sam da ga neću lako nokautirati. Znam da imam snagu, ali on je tvrd orah. Tako stoje stvari". Till je na kraju slavio podijeljenom odlukom sudaca.

Linker
25. travanj 2024 01:34