UFC

Deiveson Figueiredo vuče ozljedu prsta i dugo će izbivati iz kaveza

Henry Cejudo i Deiveson Figueiredo

 Instagram (deiveson Figueiredo)
Prvak UFC-ove muha kategorije neko vrijeme neće braniti pojas

Čini se kako bi Deiveson Figueiredo mogao zakočiti zbivanja pri vrhu muha kategorije, barem na neko vrijeme. Iako se pojavila priča kako će UFC ugovoriti ''kvadrilogiju'' (četvrti meč) između njega i Brandona Morena, a ta borba bila je predviđena za ljeto, Figueiredo se počeo buniti.

Brazilac smatra kako Moreno treba zaslužiti novi meč za pojas, a to će odraditi pobjedom nad Alexandreom Pantojom od kojeg je dvaput gubio.

''Borba protiv Brandona Morena me ne zanima. On je bio rasist prema meni, njegovi pratitelji konstantno su dolazili na moje društvene mreže i nazivali me majmunom. Njegov trener objavio je moju fotografiju s majmunskim licem. Borba me zbog svega toga ne zanima. On ne zaslužuje 'title shot' zbog svog rasističkog ponašanja. Borba koju treba ugovoriti jeste ona između mene i Kai Kara-Francea. Njegovu glavu sada želim.'', rekao je Figueiredo gostujući u Trocacao Franca podcastu.

Inače, osoba koja je objavila fotografiju koju Figueiredo spominje, jeste Marcelo Rojo, prijatelj i sparing partner Brandona Morena. Rojo je ujedno i uFC-ov borac. Rojo se kasnije ispričao zbog svog čina.

''Ispričavam se svima, čak i ljudima koje ne poznajem. Wallid Ismael (menadžer Deivesona Figueireda) čini ovo većim nego što zapravo jeste. Stavljao sam filtere s Instagrama na lica svakog borca s konferencije za medije. Koristio sam 'baby Yodu', filter s brkovima, majmuna itd. Bila je to šala. Netko mi je poslao spomenutu fotografiju Figueireda, a ja sam ju iz zabave 'uploadao', kako bih još više naljutio Figueireda. Nisam htio da ispadne rasistički. Nisam znao da je to uvreda za Brazilce. Napravio sam veliku pogrešku i žalim zbog toga.'', izjavio je tada argentinski borac.

Izuzev činjenice da se Figueiredo odbija boriti protiv Morena, nameće se još jedan razlog zbog kojeg će obrana pojasa pričekati. Naime, Brazilac tvrdi kako se muči s teškom ozljedom prsta.

''Ova ozljeda nije nešto što prolazi preko noći. Odradio sam magnetsku rezonancu i proslijedio sam rezultate UFC-u. Imam još jednu ozljedu (lijeve ruke) zbog koje ne mogu udarati fokusere i to me muči. Mogu samo grapplati, bez udaraca.'', dodao je Figgy i pritom je otkrio kako povratak u kavez možemo očekivati tek u 10. ili 11. mjesecu.

Možda je borba za privremenog prvaka između Morena i KKF-a pravo rješenje za UFC. Moreno će tako imati priliku zaslužiti novi meč za pojas, a Kai Kara-France mogao bi zacementirati svoju poziciju sljedećeg izazivača. Dojam je ipak kako Figueiredo na svakakve načine pokušava izbjeći četvrti meč protiv Morena. Prošli puta pomalo je kontroverzno pobijedio i svjestan je kakvu prijetnju predstavlja sjajni Meksikanac.

Linker
19. travanj 2024 10:38