UFC

Derek Brunson donirao deset tisuća dolara za pravne troškove Caina Velasqueza

Derek Brunson

 J. Lingo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Podrška bivšem UFC prvaku počela je dobivati i drugačije oblike od one samo verbalne

Iako je jasno kako je počinio zločin samim time što je odlučio uzeti pravdu u svoje ruke, Cain Velasquez dobio je gotovo jednoglasnu podršku cijele borilačke zajednice, ali i šire. Gotovo svaki otac suosjeća s njim ili barem razumije stanje u kojem se on nalazio kad je učinio zlodjelo za koje će izaći pred sud uz optužbu za pokušaj ubojstva.

Veliki broj njih, uključujući timske kolege, ali i bivše rivale, pružio mu je podršku na razne načine, a sad se pojavila i prva u obliku financija potrebnih za što kvalitetnije sudjelovanje u pravnoj bitci koja mu slijedi. Zaslužan za nju je borac iz vrha UFC-ove srednje kategorije, Derek Brunson.

Brunson je putem svog Twitter profila otkrio kako je prikupljeno deset tisuća dolara koje će unutar jednog ili dva dana biti donirano Cainovoj supruzi.

Nije poznato radi li se o novcu neobavezno prikupljenom ili je riječ o novcu od prodaje majica koje je Brunson već prije nekoliko dana dao izraditi, tada uz komentar kako će sav prikupljeni novac ići upravo u navedenu svrhu, Cainove pravne troškove.

Budući da je u javnost izašla vijest kako je Velasquez već angažirao jedan od najboljih odvjetničkih timova u Kaliforniji, unatoč svom novcu zarađenom kroz karijeru, nema sumnje kako će im svaki dodatni dolar biti od pomoći. A sigurno smo da će toga biti više, jer je borilačka zajednica vrlo čvrsto i bez razmišljanja stala uz svog predstavnika.

Linker
08. svibanj 2024 06:23