UFC

GoFundMe platforma zabranila prikupljanje sredstava za Velasqueza zbog kršenja njihovih pravila

Cain Velasquez

 Courtesy Everett Collection/Everett/Profimedia
Obje kampanje kojima se prikupljao novac za pravnu pomoć Velasquezu, uklonjene su s poznate platforme

Sinoć ste imali prilike pročitati nove loše vijesti za Caina Velasqueza. Bivši UFC-ov prvak teške kategorije, nadao se izdavanju jamčevine koja bi mu omogućila da se brani sa slobode. Međutim, sutkinja je odbila njegov zahtjev te je navela kako je rizik prevelik.

Velasquez tako ostaje iza rešetaka i čeka daljnji sudski postupak. Šest optužnica stavljeno je pred njega, a prijeti mu minimalna zatvorska kazna od 20 godina, dok ga u najgorem slučaju čeka doživotno služenje zatvorske kazne.

Podsjećamo, 39-godišnji Cain pucao je iz vatrenog oružja prema vozilu u kojem se nalazio Harry Goularte. Radi se o osobi osumnjičenoj za višestruko zlostavljanje Cainova sina. Međutim, Velasquez je ustrijelio krivu osobu i sada bi ga mogle snaći teške posljedice.

Ipak, podrška MMA puka, ali i šire javnosti, sve je jača. Pokret ''Free Cain'' raste putem društvenih mreža i ostalih platformi preko kojih se iskazuje podrška Velasquezu. Međutim, jedna platforma više nije dio tog pokreta. Naime, ''GoFundMe'' platforma za prikupljanje donacija, ugasila je dvije kampanje pokrenute na njihovoj platformi u svrhu prikupljanja pomoći za Velasqueza.

''Možemo potvrditi da su obje kampanje uklonjene, a svim donatorima vraćen je novac. GoFundMe zabranjuje prikupljanje novca za pravnu obranu počiniteljima nasilnog zločina.'', službeno je priopćenje s GoFundMe platforme.

Dakle, cilj je bio prikupiti sredstva kojima bi se Cainu omogućilo plaćanje najboljeg mogućeg odvjetnika koji bi ga zastupao na sudu. Međutim, GoFundMe ima jasna pravila i pridržavali su ih se i prije u ovakvim situacijama.

image

Podrška Velasquezu pred zgradom suda

Screenshot (youtube, Nbc Bay Area)

Podrška Cainu nastavit će se preko drugih platformi, ali i na ulicama ispred Santa Clara sudnice. Nakon što je Velasquezu odbijena jamčevina, okupljene osobe nešto su žustrije prosvjedovale te je sutkinja Shelyna Brown morala uputiti upozorenje svima prisutnim. Podrška se kasnije nastavila u mirnom tonu. Velasquez bi se 12. travnja (četvrti mjesec) trebao ponovno naći pred sudom.

Linker
08. svibanj 2024 12:15