UFC

Derek Brunson oglasio se nakon teškog poraza i otkrio plan oko nastavka karijere

Derek Brunson

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
38-godišnji američki borac bio je jako blizu prvom napadu na UFC-ov pojas, no ostao je kratak

S velikim očekivanjima i prepun samopouzdanja, Derek Brunson dočekao je UFC 271 priredbu. Pet pobjeda u nizu imao je Brunson i trebala mu je još ''samo'' pobjeda nad Cannonierom, kako bi napokon osigurao napad na pojas.

Brunson je u jednoj fazi karijere već bio u nizu od pet uzastopnih pobjeda, a tada ga je Robert Whittaker zaustavio na putu ka titulu. Nokautirao je ''Reaper'' Brunsona u prvoj rundi, a bio je to poprilično nezrela izvedba od strane Dereka, koji je srljajući završio nokautiran.

Kako su godine odmicale, Brunson je sazrijevao i danas je posve drukčiji borac. Miran, kalkuliran i svjestan svojih glavnih oružja (hrvanje i parter), Brunson je tako počeo pristupati svakom meču. Držao se Brunson svoje taktike i u meču protiv Cannonier. Devet puta pokušao ga je rušiti u prvoj rundi, dvaput je bio uspješan, a uspio je i uzdrmati svog protivnika.

Djelovalo je kao da sve idu po planu i da Brunson uistinu korača ka prvom ''title shotu'' u karijeri. Ipak, druga runda donosi preokret i Cannonier je nokautirao Brunsona. Derekov plan bila su još dva meča - pobjeda nad Cannonierom, a zatim osvajanje pojasa protiv Adesanyje. Najavio je 38-godišnjak da se nakon današnje priredbe planira boriti još jednom, bez obzira na ishod protiv Jareda. Nažalost po njega, posljednji nastup neće mu biti za pojas, a mnogi se pitaju hoće li se Brunson uopće vraćati u kavez nakon poraza koji mu je ugasio snove o osvajanju pojasa. Brunson se putem Twittera obratio svojim fanovima te je otkrio što će se dogoditi s nastavkom njegove karijere.

''Bio sam u pohodu na titulu. Trećerangirani (izazivač) protiv četvrtorangiranog. Ostao sam kratak. Životne lekcije. Dobro sam, tužan sam, ali život će vam pružati ovakve trenutke. Motivirat ću se za još jednu borbu. Blagoslov svima.'', Derekovo je prvo obraćanje nakon teškog poraza.

Dakle, čini se kako ćemo Brunsona gledati u još jednoj oproštajnoj borbi. Uzevši u obzir da će Jared Cannonier biti idući izazivač, a da će Sean Strickland trebati bar još jednu pobjedu, možda je upravo to meč kojim će se Brunson oprostiti. Naime, Derek je ususret UFC 271 priredbi pričao o Stricklandu te ga je nazvao ''neukusnim čudakom'', naročito zbog izjava u kojima Strickland ističe svoju želju da jednom usmrti čovjeka.

Brunson u oproštajnom meču, bio bi pravi izazov i provjera za Stricklanda, dok bi Derek imao priliku oprostiti se pobjedom nad tipom kojeg očito ne simpatizira. Međutim, UFC-ove matchmakere i samog Brunsona, pitat će se puno više po tom pitanju, a tokom godine saznat ćemo tko će biti Brunsonov posljednji protivnik u karijeri.

Linker
26. travanj 2024 06:34