UFC

Dogovorena borba Glovera Teixeire i Jirija Prochazke, isplivao i datum velikog okršaja

Glover Teixeira

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvu obranu titule prvaka UFC-ove poluteške kategorije Glover Teixeira odradit će u svibnju

Saznali smo i koja bi to borba trebala predvoditi UFC-ovu PPV priredbu planiranu za svibanj ili koja bi barem trebala biti jedna od dvije ili možda tri glavne. Danas je putem ESPN-a otkriveno kako će to biti borba za titulu poluteške kategorije između Glovera Teixeire i Jirija Prochazke. Za Brazilca će to ujedno biti prva obrana titule koju je krajem listopada prošle godine oduzeo Janu Blachowiczu.

Radi se o UFC 274 priredbi, koja se održava 7. svibnja na za sada još neodređenoj lokaciji. Priča se već neko vrijeme o Brazilu, ali to još uvijek nije potvrđeno, iako samo ime Glovera Teixeire navodi na te pretpostavke. Osim toga, već se neko vrijeme šuška kako bi se na istoj ovoj priredbi trebali obračunati Charles Oliveira i Justin Gaethje, tako da priča itekako "drži vodu".

Glover je do titule došao nizom od šest pobjeda te je time postao najstariji čovjek u povijesti UFC-a koji je prvi put došao do titule. Čak pet njih ostvario je prekidom i time je prevario sve prognoze koje mu nisu išle u prilog.

Jiri je u UFC-u tek dvije borbe, no one su mu bile dovoljne da sve oduševi i preskoči Aleksandra Rakića kao idući izazivač za titulu. Pod njegovim udarcima pali su dva bivša izazivača, Volkan Oezdemir i Dominick Reyes, pa mu se sve savršeno poklopilo. Čeh je došao u vrijeme kad poluteškoj kategoriji treba takav udarač i zbog toga ne treba čuditi kako je on pomalo sa sportske strane nepošteno došao u ovu poziciju.

Borba još nije službeno potvrđena, ali čim tako nešto prenose ESPN i Brett Okamoto, možemo ju smatrati gotovo pa sigurnom.

Linker
26. travanj 2024 02:51