UFC

Jiri Prochazka pripremat će se kod Cejuda: ‘Jon Jones je tamo, želim podići hrvanje na višu razinu‘

Jiri Prochazka

 Pavel Mazáč/CNC/Profimedia
Izazivač za pojas UFC-ove poluteške kategorije ozbiljno će prionuti na pripreme

Borba karijere čeka Jirija Prochazku u petom mjesecu ove godine. 29-godišnji češki borac, 07. svibnja borit će se za titulu prvaka UFC-ove poluteške kategorije. Protivnik će mu biti Glover Teixeira, a Prochazki će to biti 33. meč u profesionalnoj karijeri (28-3-1). Zanimljiv podatak jeste da je Prochazka odradio samo dva meča pod okriljem UFC-a, no već ga čeka meč za pojas.

Ipak, UFC je Jirija odmah bacio u vatru, uparivši ga s borcima poput Volkana Oezdemira i Dominicka Reyesa. Prochazka je obojicu nokautirao u drugoj rundi te je ipak zasluženo dobio priliku za preuzeti tron poluteške kategorije.

Češki borac izuzetno je moćan udarac i nema dileme kako je stojka njegovo područje. Međutim, protiv Glovera Teixeire, njegovo hrvanje i vještine u parteru, morat će biti na visokoj razini. Teixeira je u nizu od šest pobjeda, a čak četiri ostvario je submissionom. Svjestan je toga i Jiri Prochazka, a stoga se odlučio na zanimljiv potez po pitanju svog trening kampa. Naime, Prochazka planira neko vrijeme provesti u SAD-u, točnije u Arizoni. Dvorana Fight Ready bit će njegovo utočište, a radi se o dvorani u kojoj će trenirati pod budnim okom Henryja Cejuda, Erica Albarracina i ostalih trenera te sjajne dvorane.

Ponukan je Prochazka primjerom Zhang Weili, Jona Jonesa i Deivesona Figueireda. Svi oni, u posljednje vrijeme trenirali su unutar te dvorane. Weili Zhang ipak nije uspjela doći do pobjede protiv Rose Namajunas, no pružila je puno bolji otpor nego u prvom meču. Deiveson Figueiredo s druge strane, napokon je uspio savladati Brandona Morena, tek nakon što se pridružio Fight Ready dvorani. Nastupe Jona Jonesa i dalje čekamo, a upravo Prochazka mogao bi biti jedan od novih Jonesovih sparing partnera. Jones je cijelu svoju karijeru bio poluteškaš, a Prochazka teško može pronaći boljeg partnera za pripremu, od borca koji je najveći poluteškaš u povijesti ovog sporta.

''Tokom veljače, razmišljam odraditi svoje pripreme u Americi. Posebice zbog Henryja Cejuda i Jona Jonesa koji su tamo. Želim otići tamo i podići svoje hrvanje na višu razinu. Uistinu se radujem tome. Veliki sam fan i Deivesona Figueireda. Njegov stil je odličan. Čast mi je otići tamo i trenirati s tim tipovima.'', rekao je Prochazka tokom intervjua za CBS Sports.

Glover Teixeira također planira neke inovacije u svojim pripremama. Naime, Brazilac planira dovesti Muhammada '' King Mo'' Lawala u svoj kamp. Lawal je 2015. nokautirao Prochazku u finalu Rizinova Grand Prixa. Međutim. Ćeh smatra kako Lawal neće biti od naročite pomoći za Teixeiru, jer Prochazka za sebe smatra kako je puno drukčiji borac, nego li je bio 2015. godine.

''Dvaput sam se borio protiv 'King Mo-a'. Drugi put, kad sam ga pobijedio u borbi za Rizinov pojas, bio sam posve drukčiji borac, nego prvi put kada je on pobijedio. Nakon te druge borbe u Rizinu, pa sve do sada, ja sam pet razina napredovao. On može razgovarati s Gloverom i davati mu savjete, ali ja sam druga osoba. Karakterno sam drukčiji, posve sam se promijenio od tada. Međutim, nije niti bitno. Ako mu 'King Mo' može pomoći da postane boljim borcem, bit će mi drago, zato što se želim boriti protiv najbolje Gloverove verzije.'', dodao je Prochazka.

Linker
27. travanj 2024 08:02