UFC

Dojam je da se popis borbi za London već raspao, samo UFC to još nije objavio!

Marc Diakiese
 Instagram
Nitko zapravo ne zna što će se dogoditi s UFC-ovim eventom, koji smo idućeg vikenda trebali prititi iz Londona. Činilo se da će se održati prema planu, no jučerašnja izjava predsjednika promocije Dane Whitea je potaknula sumnje hoće li ga uopće biti. Razlog je naravno pandemija korona virusa koja divlja svijetom i ima novi epicentar u Europi.

Podsjetimo kako je UFC potvrdio da se priredba neće oržati u britanskoj prijestolnici, nego na drugoj lokaciji koja bi trebala biti otkrivena u narednim danima. No, već sada se zna da neki od dvoboja s londonskog popisa borbi neće biti uopće održani. To znamo prema objavama na društvenim mrežama samih boraca, koji su nezadovoljni i zbunjeni.

Borkinje muha kategorije Ashlee Evans-Smith i Molly McCann su preko Instagrama otkrile da se njihov međusobni meč neće dogoditi. Prva je informaciju objavila Evans-Smith potvrdivši da se mora vratiti u Kaliforniju od kuda će se ponovno javiti svojim fanovima s novim informacijama.

McCann je situaciju nazvala "suludom" te je dodala "kako upravo prema objavi svoje protivnice zna da je njezin meč otkazan".

Tu je i popularni Marc Diakiese, koji se trebao boriti protiv Jaia Herberta u meču lake kategorije. Iako UFC nije službeno otkazao ovaj dvoboj, sam Diakiese je to učinio preko društvenih mreža.

"Nažalost, moja borba je otkazana! Potrošio sam mnogo novca i mjesece vremena koje nisam proveo kod kuće nego na pripremama, ali radi korona virusa UFC u Londonu se neće održati prema planu. Očito je da se moramo prije svega brinuti o zdravlju, nadam se da će se svi vratiti sigurno svojim obiteljima", stoji u objavi Diakiesea.

Čini se kako je i meč perolake divizije između Leronea Murphyja i Gabriela Beniteza također prekrižen. Murphy je bio taj koji je objavio informaciju preko svog Instagrama.

Očekivalo se da bi neporaženi Shavkat Rakhmonov trebao debitirati u subotu u Londonu, no niti od toga neće biti ništa. Član njegovog tima je na Twitteru izvijestio javnost da je i taj dvoboj (protiv Fabinskog) otkazan.

Neće biti ništa niti od sunaslovne borbe između Dannyja Roberta i Nicolasa Dalbyja. Roberts je na Instagramu potvrdio informaciju koju je prvotno objavio Express.co.uk.

Dojam je da se popis borbi već sada raspao, pa čak i u slučaju održavanja londonskog eventa, on neće biti niti približno interesantan kao prvotno zamišljen. Iz sadašnje perspektive se čini izvjesnijem da ćemo uskoro pisati vijest o otkazu čitave priredbe, nego o novoj lokaciji.

View this post on Instagram

I’m sure that everyone has heard the news by now but it is with frustration that I can confirm that my fight scheduled ‪on 21 March 2020‬ at UFC London is no longer going ahead. After numerous months abroad, time spent away from family and all the other sacrifices associated with competing at the elite, it goes without saying that my personal frustration is on another level right now. I have worked hard my whole life for these moments and, particularly in light of last year’s events, I was fully focused on putting on an unforgettable show on for the fans in this year’s co-main event. I live and breathe fighting. I love performing for the fans. I have done everything in my power to make sure this fight happens. However, this is completely out of my control and recognise that the health and safety of the 20,000 people who would be in the O2 Arena ‪on Saturday night‬ is paramount. Therefore, despite the widespread disappointment, if delaying or moving the competition protects people it’s 100% worth it. Life is all about perspective and, in this time of madness, I would urge everyone to spend quality time with their loved ones – that’s certainly what I will be doing. Let’s fight this virus together (but in groups no larger than 500 people). See you soon fight fans #UFC #UFCEurope #UFCLondon #TeamChocolate #MixedMartialArts #UKMMA #SanfordMMA

A post shared by Danny Roberts (@danhotchocolate) on

Linker
06. svibanj 2024 11:48