UFC

Dominicka Reyesa i dalje muči poraz od Jonesa: ‘Svi znaju da sam pobijedio u tom meču‘

Dominick Reyes i Jon Jones (u pozadini)

 RONALD MARTINEZ/Getty images/Profimedia
Sedmorangirani izazivač UFC-ove poluteške kategorije uskoro bi se trebao vratiti u kavez

Više od dvije godine prošle su od borbe između Dominicka Reyesa i Jona Jonesa. Tada nedodirljivi prvak poluteške kategorije, Jon Jones, bio je veliki favorit i očekivala se još jedna uvjerljiva pobjeda u njegovoj režiji.

Ispostavilo se da Dominick Reyes ipak neće biti tako lak zalogaj. Izazivač je jako dobro neutralizirao Jonesova oružja i nametao se dojam da je Reyes uzeo prve tri runde te da Jonesu treba prekid. Do prekida nije došlo, odrađeno je svih pet rundi, a Jones je slavio jednoglasnom odlukom.

Puno prašine podiglo se tom sudačkom odlukom, a Jon Jones povukao se iz poluteške kategorije nakon tog meča. Još uvijek čekamo njegov teškaški debi koji bi se trebao dogoditi ove godine.

Što se Reyesa tiče, mnogi su smatrali kako ga čeka titula nakon odlaska Jonesa. Gotovo nitko nije pružio tako dobar otpor Jonesu (osim Alexandera Gustafssona i eventualno Thiaga Santosa), ali Reyesov nastavak karijere nije otišao očekivanim smjerom.

Američki poluteškaš prvo je nokautiran od strane Jana Blachowicza u meču za titulu, a zatim ga je brutalno nokautirao i sadašnji prvak kategorije, Jiri Prochazka. Reyesa nismo gledali od petog mjeseca protekle godine, a poraz od Jona Jonesa još uvijek ga proganja.

''Bio sam tamo kao i svi ostali u dvorani. Tko god zna išta o borbama, svjestan je da sam ja pobijedio u tom meču.'', započeo je Reyes u MMA Houru, a zatim se dodatno osvrnuo na taj poraz.

''Pokušavam ne razmišljati previše o tome, ali ponekad se ipak prisjetim. Sve je moglo biti drukčije. Pobijedio sam Jona, a da sam postao prvakom, tko zna kako bi se rasplele stvari. Možda se ne bih niti borio protiv Jana ili bih se borio s nekim drugim. Sve je moglo biti drukčije. Ja bih sada trebao biti u posve drukčijoj situaciji, ali tako je, kako je. Napravio sam ono što sam napravio i sreća je da sam jođ uvijek živ. Šansa za mene još uvijek postoji i uzbuđen sam zbog toga. Taj poraz (protiv Jonesa) izjedao me i u meču protiv Jana. Sve bi se promijenilo da su suci te večeri odradili ispravnu stvar.'', objasnio je Reyes kojeg taj poraz očito i dalje muči.

Dominick je u nastavku razgovora objasnio kako se planira vratiti u kavez ove jeseni. Očito mu je trebalo neko vrijeme da zaliječi ozljede i poradi na nekim segmentima svoje igre. Trenutno je sedmorangirani izazivač poluteške kategorije, a s obzirom da je u prosincu (12. mjesecu) protekle godine napunio 32 godine, najbolje poluteškaše godine tek su pred njim.

Kvalitetu bez ikakve dileme posjeduje, ali morat će preći preko te večeri u Houstonu i kontroverznog poraza od Jonesa.

Linker
24. travanj 2024 11:23