UFC

Dos Anjos uputio otvoreni izazov nakon tvrdnje da svi bježe od Gaethjea

Rafael dos Anjos
 Roslan RAHMAN/AFP
Bivši prvak UFC-ove lake kategorije uputio je izazov bivšem privremenom prvaku

Justin Gaethje trenutno je najveći gubitnik UFC-ove lake kategorije. Nakon što je u listopadu prošle godine doživio poraz od Khabiba Nurmagomedova, u borbi za titulu, Gaethje je u nezavidnoj situaciji. Ima želju što prije ponovno nastupiti, ali borbe mu se ne nude.

Charles Oliveira i Michael Chandler borit će se za titulu, a dogovorene su još borbe Dustina Poiriera protiv Conora McGregora i Tonyja Fergusona protiv Beneila Dariusha. Ukratko, svi Top 5 borci osim njega trenutno se pripremaju za borbu, a nastavno na to pojavila se objava na Twitteru njegovog menadžera Alija Abdelaziza.

"Svi u Top 5 izbjegavaju Gaethjea", napisao je Abdelaziz.

No, kad se pogleda malo šira slika, odnosno Top 10, možemo vidjeti još neke borce koji su bez ugovorenog nastupa. Najviše se ističe ime na sedmom mjestu ljestvice, budući da je riječ o bivšem prvaku i borcu koji je u svojoj posljednjoj borbi izgledao impresivno. Osim toga, on također traži što skoriji nastup. Riječ je o Rafaelu Dos Anjosu.

"Pogodite tko je najbolje rangirani slobodni borac? Pošaljite ugovor", napisao je Brazilac. On se prošle godine vratio iz velter kategorije, gdje se u međuvremenu neuspješno borio za privremenu titulu. Spomenuli smo impresivnu pobjedu, a riječ je o onoj koju je ostvario protiv Paula Feldera.

Ne treba čuditi Dos Anjosov interes za Gaethjea, budući da bi mu to bio najbrži put prema poziciji na kojoj se što prije želi vidjeti. Uskoro ćemo saznati ima li i UFC u interesu takvu borbu dogovoriti.

Linker
19. travanj 2024 06:06