UFC

Dricus Du Plessis i dalje stoji iza svojih komentara upućenih Israelu Adesanyi: ‘Samo sam iznio činjenice, pogodilo ga je u živac‘

Dricus Du Plessis (desno)

 LOUIS GRASSE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Louis Grasse/zuma Press/profimedia
‘Nisam rekao da nisu Afrikanci, već da sam jedini koji cijelo vrijeme obitava u Africi‘

Dricus Du Plessis neće odustati od svojih komentara koji su "triggerali" mnoge ljude, uključujući UFC prvaka srednje kategorije Israela Adesanyu. Južnoafrikanac je posljednjih tjedana izazvao pomutnju kada je doveo u pitanje afričku reprezentativnost prvaka srednje kategorije Israela Adesanye, kao i bivših prvaka Francisa Ngannoua i Kamarua Usmana, uoči svoje UFC 285 borbe u veljači.

Iako su Adesanya, Usman i Ngannou rođeni u Africi, Du Plessis se protivio tim borcima koji su tvrdili da predstavljaju Afriku dok su trenirali i živjeli u inozemstvu. Du Plessis bori se u timu CIT MMA u Pretoriji u blizini Johannesburga, glavnog i najvećeg grada Južne Afrike.

"Jesu li ti pojasevi ikada otišli u Afriku? Koliko ja znam, otišli su u Ameriku i Novi Zeland. Ponijet ću pojas u Afriku. Ja sam afrički borac u UFC-u. Ja i Cameron (Saaiman), udišemo afrički zrak. Svaki dan se budimo u Africi. Treniramo u Africi, rođeni smo u Africi, odrasli smo u Africi, još uvijek živimo u Africi, treniramo u Africi – to je afrički prvak i to ću ja biti.”

Usman je bio veoma glasan o svom neodobravanju tih komentara, ali Adesanya se najviše uvrijedio, barem javno. Govoreći za Submission Radio, Du Plessis je rekao da njegov stav i dalje ostaje: On živi u Africi, a Adesanya ne, i to ih razlikuje.

“Nikad u životu nisam izgovorio riječi ‘više afrički‘. Nisam rekao da nisu Afrikanci, samo sam iznio činjenice. Ja sam jedini "top contender" koji je ikada rođen u Africi, živi u Africi, živi u Africi i tamo trenira svaki dan. To je bila moja izjava."

"Ostajem pri tome jer je to činjenica. Nikad nisam rekao riječi ‘Ja sam više Afrikanac‘, da nisu Afrikanci ili da su lažni Afrikanci. Nikad to u životu nisam rekao, jednostavno sam iznio činjenice.”

Unatoč tome što je u emisiji rekao da Adesanya predstavlja Afriku ‘100 posto‘, Du Plessis je ponovno istaknuo da on živi u Africi, a Adesanya ne i optužio nigerijskog prvaka da ovdje miješa i druge nacionalnosti.

"Čini se da je Izraelu Adesanyi to pogodilo živce. Izgleda da voli biti što god mu najbolje pristaje, s obzirom na nacionalnost. Sebe naziva Kiwijem, Kinezom i Nigerijcem. Na kraju krajeva, on je rođen u Africi. On je Afrikanac, ali on ne stanuje ovdje i to je činjenica. To je ono što mene i njega čini različitim", zaključio je.

Linker
23. travanj 2024 17:55