UFC

Israel Adesanya vraški želi pobjedu Du Plessisa: ‘Bit ću tamo da mu j***no pokažem tko sam!‘

Israel Adesanya

 STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Stephen Lovekin/shutterstock Editorial/profimedia
Bivši protivnik Roberta Soldića velika je želja ‘Last Stylebendera‘

Israel Adesanya želi novi izazov. Dvostruki UFC prvak u srednjoj kategoriji porazio je mnoštvo vrhunskih boraca u proteklih nekoliko godina, a s rivalom Alexom Pereirom koji je napravio pomak u polutešku kategorije, put je jasan za Adesanyu da preuzme novo ime.

Čini se da je na čelu te rasprave bivši protivnik Roberta Soldića, Dricus Du Plessis, koji ima 5-0 na početku svoje UFC karijere, a četiri od tih pobjeda upisane su prekidom. Potencijalno suparništvo između Adesanye i Du Plessisa još je jače naglašeno nakon prozivki koje su jedno drugom uputili na afričko porijeklo. Du Plessis dolazi iz Južne Afrike, dok je Adesanya rođeni Nigerijac koji se trenutno bori s Novog Zelanda.

Du Plessis se sljedeći put bori protiv Roberta Whittakera na UFC-u 290 8. srpnja (sedmi mjesec) — i Adesanya se nada da "Stillknocks" može upisati pobjedu i dogovoriti međusobni meč.

"Manifestirat ću [Du Plessis] pobjedu u ovoj borbi u prvoj rundi, a kada to učini, bit ću tamo u kavezu da bi se mogao "okrenuti" u rujnu (deveti mjesec). “Nema sranja, nema ‘ozlijeđen sam‘, ovo i ono, ne. Idemo se boriti u Sydneyu u rujnu. Jer Rob je Rob, kako god, ja već imam plan za Roba ako to bude Rob. Ali stvarno, stvarno se nadam da će pobijediti ovaj kreten, jer ću mu pokazati tko sam.”

Adesanya cilja na rujan da bi se on i Du Plessis mogli boriti u Sydneyju na UFC-u 293. “The Last Stylebender” se natjecao u Australiji mnogo puta u svojoj karijeri i to je zemlja u kojoj je prvi put postao neprikosnoveni UFC prvak srednje kategorije kada je pobijedio Whittakera na UFC 243, a to je ponovio i na UFC-u 271.

Svađa između Adesanye i Du Plessisa započela je kada je Du Plessis tvrdio da ima jače veze s Afrikom jer živi i trenira na kontinentu za razliku od Adesanye, kao i drugih boraca rođenih u Africi Francisa Ngannoua i Kamarua Usmana jer se obojica trenutno nalaze u SAD-u. Adesanya se usprotivio Du Plessisovim zahtjevima i ponovio svoj stav u ponedjeljak.

"Ponovit ću ovo: Nikad nisam dovodio u pitanje njegovu nacionalnost. Nikad nisam rekao da nije Afrikanac, iako je kolonizacija u pitanju — ne želimo prelaziti preko svih tih stvari. On je u Africi, rođen je u Južnoj Africi, i ja to nikada nisam dovodio u pitanje, ali činjenica da je bila reklama, ‘Znamo tko je pravi Afrikanac, ja udišem afrički zrak,‘ sve te stvari - kako ćeš me, dovraga, ispitivati, i mene i Francisa i Kamaruovu rasu ili afričko porijeklo? Tko si ti, dovraga? Morao sam to iznijeti van, želim ga školovati", zaključio je.

Linker
22. travanj 2024 16:19