UFC

Dricus Du Plessis nezadovoljan što se sutra bori na preliminarnom dijelu: ‘Pružam odlične nastupe‘

Dricus Du Plessis

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Do sada je u UFC-u stopostotan te je pobijedio u sva četiri nastupa, no Derek Brunson je ozbiljan test kojeg mora proći

Dricus Du Plessis se od dolaska u UFC do danas prometnuo kao jedan veliki prospekt u srednjoj kategoriji, a u najjačoj promociji je za sada stopostotan. Četiri pobjede i tri finiša su nešto što je do sada postigao, a u trenutno posljednjem nastupu je došao do najveće pobjede do sada te je svladao Darrena Tilla.

Imao je Dricus sva četiri nastupa jako dobra, a ovaj posljednji je bio također odličan. Iako je pobijedio Tilla koji je na silaznoj putanji, svejedno smatra kako je zaslužio da barem bude na ‘‘main cardu‘‘ sutrašnje UFC 285 priredbe, tako da je nezadovoljan što se bori u sklopu preliminarnog dijela:

‘‘Bo Nickal će otvoriti ‘main card‘ iako je hrvač. Ali na kraju dana, možda kad se budem borio za pojas budem u mogućnosti otvoriti rani preliminarni dio. Dobio sam bonuse za najbolji nastup u gotovo svakoj borbi, pružao sam odlične nastupe, a oni su me bacili na preliminarni dio. Ali stvarno, dajte mi borbu i ja ću pobijediti. Zbog toga sam i ovdje‘‘, rekao je Dricus jučer na press konferenciji.

‘‘Što postoji veće od borbe za UFC pojas? Zbog toga sam ovdje i još će toga doći kada ga budem trebao braniti. Nakon toga ću otići u kategoriju iznad i boriti se za još jedan pojas, naravno kada obranim pojas u srednjoj. Postat ću najbolji borac srednje kategorije ikad. To je vrlo velik standard kojeg stavljam pred sebe, ali zato sam ovdje. Nemam niti jedan drugi cilj nego postati najbolji koji je ovo ikad radio‘‘, dodao je o planovima za budućnost.

Dricus se na sutrašnjem UFC 285 bori protiv Dereka Brunsona, a ovo će mu biti najozbiljniji test u dosadašnjoj karijeri.

Linker
22. travanj 2024 06:27