UFC

Dricus Du Plessis prozvao Marvina Vettorija: ‘Govori da mu treba borba, želim se boriti s njim‘

Du Plessis i Vettori

 Mma News
Vettori još nije odgovorio, ali to bi bio pravi test za Dricusa

Dricus Du Plessis prošle je subote došao do definitivno najveće pobjede u svojoj karijeri, a ‘‘submissionom‘‘ je svladao Darrena Tilla. Bila je to odlična borba iako je Dricus brzo ostao bez kondicije, no ni to ga nije spriječilo da svlada posrnulog Tilla.

Bio je to ukupno četvrti UFC nastup za nekadašnjeg Soldićevog rivala, a upisao je sve četiri pobjede. Tri od toga su bili finiši te je do odluke došla samo ona borba protiv Tavaresa, tako da za Dricusa sad slijedi netko još bolje rangiran.

Tko će to biti, još uvijek se ne zna. No Dricus ima ideju, i to bivšeg izazivača Marvina Vettorija:

‘‘Marvin Vettori govori kako mu treba borba, a ja bih se naravno volio boriti s njim. Ako Marvin želi borbu u trećem ili četvrtom mjesecu, može i ‘Fight Night‘, to bi bilo odlično.‘‘, rekao je Dricus u ‘‘The MMA Houru‘‘.

Što se tiče Vettorija, on je prošle godine napao titulu dok ju je držao Israel Adesanya te ju nije uspio osvojiti, a zatim je pobijedio Paula Costu u poluteškoj kategoriji jer Costa nije skidao kilograme. Ove godine je nastupao samo jednom i ima jedan poraz od Roberta Whittakera u devetom mjesecu, a trenutno nema službeno zakazanu borbu.

Bio bi to pravi test za Dricusa ukoliko bi do dogovora ove borbe uistinu došlo, no na kondiciji će sigurno morati poraditi jer se protiv Vettorija ne bi tako lako izvukao. Hoće li Vettori prihvatiti ovaj meč i hoće li odgovoriti na prozivku, saznat ćemo u narednom periodu.

Linker
27. travanj 2024 05:22