UFC

Dricus Du Plessis tvrdi: ‘Adesanyu sam prebijao na hrvanju i ‘grapplingu‘, maltretirao sam ga‘

Dricus Du Plessis

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Prije eventualnog prozivanja Adesanye, Dricus će se prvo morati obračunati protiv Whittakera

Dricus Du Plessis je od svog dolaska u UFC uistinu išao na sve borce koji su mu dodijeljeni te do samog vrha nije birao protivnike. Sada ga čeka najveći izazov u karijeri protiv Roberta Whittakera, a bit će to ‘‘title eliminator‘‘ meč čiji će pobjednik dobiti priliku za okršaj protiv Adesanye.

Kad smo kod Adesanye, Dricus je imao jednu zanimljivu izjavu. Naime, Du Plessis tvrdi da su on i prvak srednje kategorije Adesanya prije nekih par godina zajedno trenirali, te da je na tom treningu bio osjetno bolji od njega:

‘‘Zajedno smo trenirali na Tajlandu. Mislim da sam tada imao 19 godina. On je već tada imao jako dobar MMA omjer. Ja sam imao tek 3-0 u trenutku kada smo trenirali. On je rekao da sam ga pobijedio u ‘grappling‘ izmjenama i to je sto posto točno. Totalno sam ga izmaltretirao u ‘grapplingu‘ i hrvanju‘‘, rekao je Dricus The Schmou.

‘‘Ali nismo radili niti jednu rundu striktno udaranja. Mislim, to je bio njegov način da se opravda i kaže da me pobijedio na nogama. Nikada nismo radili ‘stand up‘. Niti jednu rundu. Kada smo sparirali, radili smo hrvanje i ‘grappling‘. Nismo se borili na nogama jer je to nešto što bih sigurno zapamtio‘‘, dodao je.

Prije eventualnog prozivanja Adesanye, Dricus će se prvo morati obračunati protiv Whittakera. Whittaker je vjerojatno najbolji borac u kategoriji nakon prvaka kojeg nitko ne može pobijediti, osim tog prvaka. Ukoliko Dricus uspije, put ka napadu na titulu i ka Adesanyi će mu biti raskrčen.

Linker
07. svibanj 2024 18:02