UFC

Robert Whittaker odao poštovanje svom idućem protivniku: ‘Ideš težim putem, imaš moj respekt!‘

Robert Whittaker of Australia in action against Israel Adesanya of New Zealand during the middleweight title bout of the UFC 243 fight night in Melbourne on October 6, 2019.,Image: 475307379, License: Rights-managed, Restrictions: -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --, Model Release: no, Credit line: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/AFP/Profimedia

 ASANKA BRENDON RATNAYAKE/AFP/PROFIMEDIA Asanka Brendon Ratnayake/Afp/Profimedia
Vjerojatno je mogao napasti pojas i bez ove borbe

Robert Whittaker odaje priznanje Dricusu Du Plessisu za borbu s njim. To je zato što je UFC prvak u srednjoj kategoriji Israel Adesanya želio Du Plessisa (19-2, 5-0 UFC) kao sljedećeg izazivača, ali južnoafrički borac morat će prvo proći kroz Whittakera (24-6, 15-4 UFC) na UFC-u 290 na 8. srpnja (sedmi mjesec) u T-Mobile Areni u Las Vegasu.

Jedina dva poraza bivšeg prvaka Whittakera u srednjoj kategoriji dogodila su se protiv Adesanye.

“Definitivno poštujem to što on radi, to je jedan od razloga zašto moram poštovati prijetnju koju on donosi, jer on traži teške borbe. On ne želi lak put i to moraš poštovati.”

Prema kladionicama, Whittaker je ogroman favorit, ali ima teoriju zašto je Du Plessis jako podcijenjen.

"Mislim da ga ljudi zanemaruju zato što nije super upadljiv, jer ne radi lude stvari i ne radi stvari koje se nevjerojatno ističu. Podcjenjuju njegove mogućnosti, ali to kod mene neće naći. Razumijem prijetnju koju donosi ovoj borbi i odnosim se prema tome s dužnim poštovanjem.”

Whittaker nije završio nikog od svoje pobjede tehničkim nokautom nad Ronaldom Souzom 2017. godine, ali se nada da će prekinuti taj niz protiv Du Plessisa.

"Bit će to borba pasa, ali ja ga želim završiti. Nije da nisam pokušao sa svima ostalima, ali želim pobjedu prekidom.”

Adesanya je priznao da nije bio previše motiviran boriti se protiv Whittakera treći put, i manifestira pobjedu Du Plessisa. Whittaker se samo mogao nasmijati njegovoj reakciji.

“Siguran sam da želi da Du Plessis pobijedi kako bi se mogao boriti s njim umjesto sa mnom, ali ja mu to neću omogućiti", zaključio je Whittaker.

Linker
26. travanj 2024 14:43