UFC

Du Plessis tvrdi da borba s Whittakerom nije pametan potez: ‘Želim zaslužiti svoj napad na titulu‘

 Dricus Du Plessis 

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Iako je svjestan da mu je ta borba veliki rizik, istaknuo je kako svoj napad na titulu želi zaslužiti a ne da mu se poklanja

Još od dolaska u UFC Dricus Du Plessis se profilirao kao top borac srednje kategorije, a to je u kavezu i dokazao. Pet pobjeda u isto toliko nastupa je nešto čime se ovaj Južnoafrikanac može pohvaliti, tako da nije čudno da je sada pred prilikom života nakon koje bi, ukoliko bude uspješan, trebao napasti UFC-ovo zlato.

Ta prilika se zove Robert Whittaker i stilski je prava noćna mora za Dricusa. S obzirom da su se Dricus i Adesanya već uvelike počeli prozivati, očekivalo se da bi se mogli boriti odmah. No, Dricus je prihvatio Whittakera te sad smatra da to možda i nije bila najbolja ideja.

‘‘Puno ljudi mi je reklo da borba protiv Whittakera nije najpametniji potez, i to je 100% točno. Slažem se da to nije pametan potez, ali ja nisam ovdje da budem pametan. Da jesam, ostao bih u školi i završio fakultet, radio bih u banci i nosio odijelo svaki dan. No to nije život koji sam ja izabrao, ja sam izabrao biti ratnik i zabavljač, i na kraju dana – ja sam borac. To je ono što mi radimo – borimo se‘‘, rekao je Dricus za Submission radio.

‘‘Ne želim zaraditi napad na titulu na ‘hypeu‘, pogotovo jer je ‘hype‘ nastao jer se prvak počeo ponašati kao dijete. Želim zaslužiti svoj napad na titulu, ne želim da mi se poklanja. Želim zaslužiti pojas i zato se borim s Whittakerom‘‘, dodao je.

Whittaker i Dricus će se boriri u sedmom mjesecu na UFC 290 priredbi, tako da jedva čekamo ovaj fantastičan obračun u srednjoj kategoriji.

Linker
25. travanj 2024 13:09