UFC

Dustin Poirier: ‘Borbom za pojas zaradio bih mrvice u odnosu na iznos koji mi donosi ova borba‘

Dustin Poirier
 Screenshot (youtube, Espn)
‘‘Diamond‘‘ je pomalo iznenadio fanove odbijanjem borbe za pojas

Financijski aspekt te plaće UFC boraca postaje neizbježna tema. Tako se i Dustin Poirier dotaknuo spomenute teme i pritom je objasnio zašto je inzistirao na još jednoj borbi protiv Conora McGregora iako je mogao dobiti priliku za napasti pojas. Poirier tvrdi da se radilo o izrazitoj laganoj odluci.

''Ako sam uistinu najbolji na svijetu, pobijedit ću Conora i borit ću se za pojas. Zapravo sam poduplao cijelu situaciju. Ja sam osoba koja se voli kockat, ali vjerujem u svoje sposobnosti. Jednostavno ću dvostruko profitirati iz svega ovoga. O tome se radi. Ne znam koliko želite ulaziti u same detalje ugovora i način njihova funkcioniranja, no borbom za titulu ne bih dobio dio od prodaje PPV-a. Zaradio bih mrvice u odnosu na iznos koji ću zaraditi borbom protiv Conora. Dobio bih osnovnu plaću koja iznosi trećinu osnovice koju ću sada dobiti. Jednostavno nema smisla. Ja sam borac koji nastupa za novac. Ako mogu zaraditi šest, sedam ili deset puta više za borbu, naravno da ću to iskoristiti. Ja sam suprug i otac te imam svoje prioritete.'' , objasnio je Dustin Poirier pozadinu svoje odluke u razgovoru za ESPN

Dustin i Conor borili su se 24. siječnja ove godine. Unatoč činjenici da se radilo o njihovoj drugoj borbi te da su oba borca upisala po jednu pobjedu, trilogija između Poiriera i McGregora nije se očekivala ovako brzo. ''Diamond'' je relativno uvjerljivo savladao McGregora i pretpostavljalo se da će tražiti novu priliku za pojas UFC-ove kategorije. Međutim, Poirier je prepustio svoje mjesto, a za upražnjeni pojas lake kategorije borili su se Michael Chandler i Charles Oliveira. Ipak, kao što Poirier kaže, ukoliko je stvarno najbolji, nema razloga da ponovno ne pobijedi Irca, a borba za titulu neće nigdje pobjeći. Dustin bi potencijalnom pobjedom došao do trećeg slavlja u nizu i Charles Oliveira u tom slučaju neće imati boljeg kandidata za prvu obranu pojasa. Poirieru su tek 32 godine i nije imao razloga žuriti.

Linker
07. svibanj 2024 00:37