UFC

Dustin Poirier najavio prelazak u velter kategoriju, javio mu se Shavkat Rakhmonov

 Dustin Poirier 

 Louis Grasse/SPP/Shutterstock Editorial/Profimedia
Ne znamo je li Poirier uistinu ozbiljan oko ovoga, ali ukoliko jest, bit će uzbudljivo gledati s kim će ga UFC upariti

Težak je poraz Dustin Poirier doživio u glavnoj borbi večeri na UFC 291 priredbi ranije ovoga mjeseca. Justin Gaethje ga je teško nokautirao u borbi za UFC-ov BMF pojas, a to im je ujedno bio i drugi okršaj. Prvi je uzeo Poirier također nokautom, a to je bio 2018. godine. Revnaš je pripao Gaethjeu, a mnogi su počeli zazivati i trilogiju.

Osim toga, nije bio rijedak slučaj da se moglo pronaći kako se Poirieru često savjetovao prelazak u kategoriju iznad. Sam Poirier je već i ranije govorio kako se vidi tamo jer ionako spada pod veće borce u lakoj kategoriji, tako da bi velter mogao biti njegov sljedeći izazov.

Na svom Twitter profilu je napisao kako će prijeći u kategoriju iznad, a zatim mu je i Shavkat Rakhmonov dao do znanja da je vidio što je napisao:

‘‘Ok, idem gore‘‘.

‘‘OK‘‘, odgovorio je Shavkat.

U velter kategoriji bi za Poiriera zasigurno bilo zanimljivih mečeva, no pitanje je koliko bi mu pasali fizički toliko nadmoćniji protivnici. Sjetimo se samo da je Poirier bivši borac perolake kategorije, te bi u velteru zasigurno imao problema s fizički snažnijim protivnicima koji su k tome i odlični hrvači.

Ne znamo je li Poirier uistinu ozbiljan oko ovoga, ali ukoliko jest, bit će uzbudljivo gledati s kim će ga UFC upariti. Borbi za njega zasigurno ima, tako da nam jedino preostaje vidjeti je li Poirier ozbiljan oko prelaska u velter ili će nastaviti gdje je stao u lakoj.

Linker
01. svibanj 2024 15:07