UFC

Dustin Poirier otkrio kojeg borca mu je bilo najteže savladati: ‘Nevjerojatno je izdržljiv‘

Dustin Poirier
 Logan Riely/Getty images/Profimedia
‘‘Diamond‘‘ se uistinu borio s pregršt odličnih boraca i sigurno mu je bilo teško odabrati

Trenutno prvorangirani borac na ljestvici izazivača UFC-ove lake kategorije Dustin Poirier uživa vjerojatno najbolje dane svoje karijere. Trenutno je u nizu od tri pobjede, a dvama pobjedama protiv Conora McGregora dodatno je podigao svoju popularnost te se financijski poprilično dobro naplatio. Mnogobrojni sjajni borci našli su se nasuprot Dustina Poiriera, a u razgovoru s Laurom Sanko za ESPN, Poirier je odgovorio na pitanje kojeg borca mu je bilo najteže pobijediti, odnosno tko je bio najvještiji protivnik kojeg je savladao.

''Vjerojatno Max Holloway. Parirao mi je borbenošću koju ja donosim, a smatram kako to nije lako učiniti. Njegova izdržljivost je nevjerojatna. Primio je neke jake udarce i znam da je višestruko puta bio uzdrman, no svaki puta je nastavljao kada se oglasi zvono za početak runde. Došao je spreman za otvorenu razmjenu i zahvalan sam mu na tome jer sam puno naučio u toj borbi.'', opisao je ''Diamond'' kako se boriti s nekim poput Hollowayja.

Spomenuti dvojac borio se u travnju 2019. godine za privremeni pojas UFC-ove lake kategorije. Dustin Poirier slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom nakon pet rundi odlične borbe.

Laura Sanko upitala je Dustina Poiriera o daljnjim planovima ukoliko osvoji pojas UFC-ove lake kategorije. Točnije, zatraženo je Dustinovo mišljenje oko potencijalne borbe za pojas UFC-ove velter kategorije koji je trenutno u vlasništvu Kamarua Usmana. ''Diamond'' je bio kratak i jasan:

''Naravno da bih'', odgovorio je na pitanje bi li razmotrio borbu za pojas velter kategorije.

Poirier je jedan od većih boraca lake kategorije te skida poprilično puno kilaže kako bi zadovoljio vagu za laku kategorije. Par puta je i dao naslutiti kako razmišlja o prelasku u velter kategoriju, a ukoliko osvoji pojas u lakoj kategoriji, sigurno će biti motiviran da postane prvakom dvaju težinskih kategorija.

Linker
26. travanj 2024 11:24