UFC

Dustin Poirier završio Michaela Chandlera! Uspješno odradio prvi nastup ove godine

Dustin Poirier vs. Michael Chandler 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bila je to odlična borba, ali Poirier je ipak bio bolji u posljednjoj rundi

Na noćašnjem UFC 281 eventu borili su se dvojica rangiranih boraca lake kategorije, Dustin Poirier i Michael Chandler. Bio je ovo prvi Dustinov nastup u ovoj kalendarskoj godini, a u njemu je bio uspješan.

Poirier se prije večerašnje borbe posljednji puta borio krajem 2021. kada ga je u borbi za titulu lake kategorije ‘‘submissionom‘‘ pobijedio Charles Oliveira. Prije toga je dvaput pobijedio Conora McGregora čime je i izborio napad na titulu, no priliku da postane prvak tada nije iskoristio.

S druge strane Chandler je već u svom drugom UFC meču napao titulu, no i njega je Oliveira zaustavio. U ovu borbu je ušao iz odlične pobjede nad Tonyjem Fergusonom, a tom prilikom ga je brutalno nokautirao ‘‘front kickom‘‘.

Borbu je Chandler otvorio nešto rezerviranije nego inače iz širokog garda, dok je Dustin pokušavao ugroziti ga ‘‘low kickovima‘‘, dok je Chandler vraćao i pokušao je rušiti, no nije uspio. Ubrzo se Chandler vratio starim navikama i sa nekoliko desnih krošea je dobro pogodio Poiriera, a Dustin je također imao dobrih trenutaka. Chandler je dobro uzdrmao Chandlera nakon čega je srušio Poiriera koji se pokušao ustati, no Chandler ga baca ‘‘suplexom‘‘. Dustin je pogodio dobar aperkat, a onda ga je krošeom poslao i u nokdaun, a krajem runde ga je skoro završio serijom udaraca, no zvono ga je spasilo.

Druga runda je započela kao i prva, no Chandler je ponovno srušio Poiriera te je zadavao udarce u parteru. Chandler je jako krvario iz nosa kojeg mu je Poirier vjerojatno slomio. Chandler je uzeo leđa Poirieru koji odlazi na žicu, pokušava ‘‘RNC‘‘ kojeg je Dustin obranio. Ponovilo se to nekoliko puta, a zatim je prešao u gard te je od tud Chandler radio poneke udarce. Uzeo je Chandler ovu rundu, a krajem iste Chandler je zadao nekoliko snažnijih udaraca.

U trećoj rundi smo gledali sličnu akciju, a krenuli su ipak nešto sporije. Chandler je izgledao umorno, ali je ipak srušio Dustina koji se uspio okranuti u parteru i završiti gornji. Dustin je čak uspio i uzeti leđa Chandleru i zaključati ‘‘RNC‘‘, okrenuo se na leđa i Chandler je bio prisiljen tapkati!

Dustin je odnio pobjedu ‘‘submissionom‘‘, a ovo mu je bio i prvi nastup ove godine.

Linker
03. svibanj 2024 07:51