UFC

Poirier nazvao Chandlera ‘prljavim borcem‘, Chandler pokušao objasniti zašto je ispuhao nos na Dustina

Michael Chandler i Dustin Poirier

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Dvojica ponajboljih boraca UFC-ove lake kategorije nikako ne uspijevaju riješiti međusobne trzavice

Velika očekivanja bila su nametnuta Michaelu Chandleru i Dustinu Poirieru uoči UFC 281 eventa. Obojica su poznati kao borci koji gotovo nikad ne nastupaju u dosadnim mečevima, a očekivanja su definitivno opravdali.

Poirier je na kraju slavio ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi, a obojica su nagrađeni bonusom za najbolju borbu večeri. Zanimljivost ovog meča jest to što je između njih dvojice postojao i određeni animozitet. Nikako Chandler i Poirier nisu uspijevali na ‘‘zelenu granu‘‘, iako su obojica zapravo poznati kao pravi sportaši koji ne preferiraju nepotrebne tenzije.

Odmah nakon završetka borbe, Poirier i Chandler imali su kraći razgovor. Chandler nije htio otkriti što mu je Poirier rekao, a Dustin je na konferenciji za medije ipak pristao podijeliti riječi koje je uputio Chandleru.

‘‘Rekao sam mu da je ovo moja kuća. To je ono što sam mu rekao. Rekao sam mu i da je ‘prljav‘ borac jer je gurao prste u moja usta i ispuhao je nos na mene. Ali sve je okej.‘‘, otkrio je ‘‘Diamond‘‘.

Poirier je zamjerio Chandleru situaciju gdje se Chandler poslužio takozvanim ‘‘fish hook‘‘ potezom gdje je zabio Poirieru prste u usta i pokušao mu je na taj način podići glavu kako bi lakše ‘‘zaključao‘‘ gušenje. Poirier se uspješno obranio od tog ‘‘prljavog‘‘ poteza, a poprilično gnjusan potez bilo je Chandlerovo pražnjenje nosnica tako što je krv ispuhao Poirieru u lice dok su bili u parteru.

Michael Chandler koji preferira imidž dobrog i poštenog borca, dobio je priliku osvrnuti se na navode da je ‘‘prljav‘‘ borac.

‘‘Da, priznajem da su njegova usta bila otvorena, a moja ruka ušla je unutra i stavio sam ju na njegovu gumu za zube. On je zagrizao, a ja sam ju pokušavao izvući i nisam uspijevao. Bila je i situacija gdje je sudac govorio da ga udaram u potiljak. Morat ću ponovno pogledati tu situaciju da vam mogu točno reći je li bilo tako. Znam da sam ga pogađao u uho ili sam si barem umislio da je tako. Svi znate da nisam varalica. Volim ovu igru i ne varam.‘‘, rekao je Chandler, dok se Poirier ne slaže da nije bilo namjere i vjeruje da se Chandler svjesno poslužio ‘‘prljavim‘‘ potezima.

Kad je u pitanju pražnjenje nosa na Poirierovom licu, Chandler je dao osvrt i na tu situaciju.

‘‘Morao sam izbaciti krv da bih mogao disati. Nije to bio neki zlobni čin. Žao mi je što je on bio donji, ali nisam ja izmislio gravitaciju.‘‘, bilo je pojašnjenje ‘‘Irona‘‘.

Čini se kako ova dvojica jednostavno ne uspijevaju izgladiti se nesuglasice, čak ni nakon borbe.

Linker
26. travanj 2024 16:22